Dolar 48,0996
Euro 56,1164
Altın 7.150,10
BİST 14.495,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 33°C
Az Bulutlu
Sivas
33°C
Az Bulutlu
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 29°C
Per 28°C

CHP Liderliğinde 81 İl Toplantısı ve Arınma Süreci

CHP liderliğinde 81 il toplantılarıyla arınma süreci ve disiplinli dayanışma: politik vizyon, yenilikçi hedefler ve ülke için ortak adımlar.

CHP Liderliğinde 81 İl Toplantısı ve Arınma Süreci
25 Ağustos 2026 10:24
6
A+
A-

CHP 81 İl Başkanıyla Günübirlik Toplantı

Kamuoyunda partinin iç dinamiklerini etkili şekilde yönlendirecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geri döndüğü günden bu yana ilk kez 81 il başkanıyla bugün bir araya geliyor. Toplantı saat 12.30’da başlaması planlanırken, eksiksiz katılımın hedeflendiği ifade edildi.

PARTİ İÇİ YENİDEN YAPILANMA VE KONGRE TAKVİMİ: Toplantının ana gündeminde arınma süreci, belediyelerdeki mevcut durum ve örgüt atamaları yer alıyor. İlerleyen süreçte kongre takviminin istişare edilmesi ve yol haritasının netleşmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun son üç ay içinde 81 ilin tümünde yürüttüğü dönüşüm çalışmaları öne çıkan başlıklardan biri olarak gösteriliyor. Bu süreçte 74 il başkanlığı için sıfırdan atama yapıldığı ve ilçe örgütlerinde de önemli değişikliklerin tamamlandığı belirtiliyor.

“KİMSE HAYAL KURMASIN”: Toplantı öncesi parti kaynakları, CHP içinde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken dış kaynaklı iddialara karşı net mesajlar verdi. “CHP’de genel başkanlık tartışması yok, kimse hayal kurmasın.” denildi. Kurultay süresince olası adaylık tartışmalarının ise geniş bir kesim tarafından destekleneceği belirtiliyor. Arınma sürecinin ise devam ettiği kaydedildi.

“SIFIR TOLERANS GÖSTERİLECEK”: Disiplin konusunda kararlı bir tavır benimsenmesi, parti yönetimi ile il başkanlarının farkında olduğu mesajlarıyla ifade edildi. “Hem parti yönetimi hem de il başkanları her şeyin farkında. İç karışıklık hedefleyenlere sıfır tolerans gösterilecek.” şeklinde vurgulandı. Toplantı sonunda Kılıçdaroğlu’nun tüm il başkanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirme planı paylaşıldı.

GÖZLER YARINKİ MYK ve PM TOPLANTILARINDA: İl başkanları toplantısının ardından MYK ve PM toplantılarıyla kongre takvimine yönelik yol haritasının netleşmesi ve kamuoyuna ilan edilmesi öngörülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.