Dolar 48,4591
Euro 56,4007
Altın 6.846,01
BİST 14.247,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 20°C
Açık
Sivas
20°C
Açık
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 29°C

Üsküdar’da 23 Cumhur İttifakı, 19 CHP ile Meclis Tescillendi

Üsküdar’da 23 Cumhur İttifakı ve 19 CHP ile meclis tescili: siyasi tablo, adaylar ve yeni belediyelik sürece dair güncel analiz.

Üsküdar’da 23 Cumhur İttifakı, 19 CHP ile Meclis Tescillendi
8 Eylül 2026 17:58
8
A+
A-

Üsküdar Belediye Başkanvekilliği için 5 Ağustos ve 5 Eylül tarihlerinde yapılan seçimler sonrası sonuçlar netleşti

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile Üsküdar Belediye Başkanvekili seçilen Cumhur İttifakı adayı Dündar Ziya Gültekin, açıklamalarda bulundu. Meclisteki toplam 23 Cumhur İttifakı ve 19 Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin bulunduğu belirtilirken, süreç boyunca meclis Divanı’nın kararları nedeniyle bazı pusulaların geçersiz sayıldığı ve aranın verilmesiyle ilgili uzun tartışmalar kayda geçti.

Özdemir, 5 Ağustos’taki 3. turdaki oy çoğunluğuna vurgu yaparak, iki partinin toplamda 17 meclis üyesi bulunduğunu ve CHP’lilerin desteğiyle 23 sayısına ulaşıldığını söyledi. Ancak divanın kararları ve bazı teknik itirazlar nedeniyle seçim süreci ertelendi. İfadesinde, bazı adayların isimlerindeki karakterlerin (örneğin ‘G’ ve ‘Z’) gerekçe gösterilerek oyların geçersiz sayıldığına ilişkin iddialar da dile getirildi. Ayrıca, işaretli pusula ile CHP’li bir meclis üyesinin oy kullanmasının engellenmediğini belirtti.

Özdemir, 5 Ağustos’taki iradenin 10–20 dakika süren ara nedeniyle boğulduğunu ve 4. turda yeniden sayımın gerçekleştiğini kaydetti. 5 Eylül’deki ikinci seçimde CHP meclis üyeleri katılmadı; yeterli çoğunluk sağlanamayınca meclis ertelendi. Bugün ise 5 Ağustos’ta ortaya çıkan iradenin tecelli ettiği, 23 Cumhur İttifakı çoğunluğunun yine sandığa yansıdığı ifade edildi.

Özdemir, belediyedeki yolsuzluk iddialarına değinerek, Üsküdar’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının belediyenin öncülüğünde ilerlediğini ve geçmiş dönemde imar ve ruhsat müdürlüklerinde birikmiş dosyaların olduğunu vurguladı. “Üsküdar halkının helal vergilerle belediyeye verdiği imkanın hizmet olarak geri dönmesi önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Özdemir, hizmet seferberliğinin devam edeceğini ve Üsküdar’ın kentsel dönüşümden ulaşıma, gençlik ve çocuk faaliyetlerine kadar birçok alanda yeni bir döneme girileceğini belirtti. Ayrıca, CHP’den AK Parti’ye geçen meclis üyelerinin katkısının önemine değinerek, bu değişimin hizmet odaklı bir yaklaşımın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçilen Dündar Ziya Gültekin ise teşekkür konuşmasında, süreç boyunca Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ve destekçilerinin yanında olduğunu söyledi. “Hizmet odaklı çalışma anlayışıyla Üsküdar’ın sorunlarını çözeceğiz” diyen Gültekin, liyakatli bir kadro ile birlikte çalışacaklarını belirtti. Başkanlık vekilliğini yürüten ekiplere ve meclise güvenini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.