Dolar 49,2705
Euro 55,2972
Altın 6.644,78
BİST 12.265,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 17°C
Per 16°C

İsrail-Erdoğan çekişmesi: Bakan Katz’ın hedefi ve tepkiler

İsrail- Erdoğan çekişmesi: Bakan Katz’ın hedefi ve tepkiler artıyor. Gelişmeleri tarafsız analizle özetleyen kapsamlı bir bakış.

İsrail-Erdoğan çekişmesi: Bakan Katz’ın hedefi ve tepkiler
11 Ekim 2026 19:26
4
A+
A-

İsrail Bakanı Erdoğan’ı hedef aldı; Türkiye yanıtlıyor

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı hedef aldı ve Gazze’deki operasyonlara ilişkin tartışmalar sürerken Türkiye’de yankı buldu. Katz’ın paylaşımı, İsrail’deki yaklaşan seçimler öncesinde yürütülen politikaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran ise sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yayımlayarak Katz’ın ifadelerini eleştirdi. Duran, söz konusu açıklamaların “İsrail’de yaklaşan seçimler öncesinde içine düştükleri siyasi çaresizliğin bir göstergesidir” diyerek tepki gösterdi ve Türkiye’nin duruşunu netleştirdi: “Ülkemizin adaletli ve barışçı politikası değişmeyecektir.”

Duran, Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti ve İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarına ilişkin dengeli olmayan dil kullanımının uluslararası kamuoyunda karşılığını sorguladı. Kaygılar ise “uluslararası kamuoyunu açıkça yok saymak” olarak tanımlandı ve bu tutumun bölgesel dengeler üzerindeki etkisi değerlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.