Dolar 49,5267
Euro 55,7803
Altın 6.664,70
BİST 11.735,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 17°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 16°C
Pts 16°C

İstanbul’da rüşvet ve ihale yolsuzluğu soruşturması

İstanbul’daki rüşvet ve ihale yolsuzluğu soruşturmasının detayları, süreci ve etkileri hakkında güvenilir bilgiler sunan güncel analiz.

İstanbul’da rüşvet ve ihale yolsuzluğu soruşturması
16 Ekim 2026 20:08
5
A+
A-

Cafer Mahiroğlu’nun rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçları kapsamında yürütülen soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturmayı sürdürüyor. MASAK tarafından temin edilen veriler, gizli tanık beyanları ve şüpheli ifadeleriyle inceleme genişliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bağlantılı olarak Bustech Araç Bakım Onarım Hizmetleri A.Ş.’nin kurulması ve yönetimin belirli kişilere devredilmesiyle belediye ihalelerindeki işlemler üzerinden haksız menfaat elde edildiği yönünde bulgular mevcut. Soruşturma kapsamındaki incelemeler sonucunda ihale süreçleriyle ilişkili olarak 14 milyon 464 bin lira kayıtsız rüşvet ödemesi yapıldığı ve ihale bedellerinin üzerinde fahiş ödemeler gerçekleştirildiği ifade edildi.

MASAK verileri doğrultusunda Mahiroğlu’nun ortak veya yönetici sıfatıyla ilişkili olduğu şirketlerin toplam işlem hacmi yaklaşık 30 milyar 352 milyon lira, kendi şahsi hesapları üzerinde ise yaklaşık 1 milyar 62 milyon lira içeri ve 1 milyar 118 milyon lira dışı işlemin tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca yüksek hacimli uluslararası döviz transferlerinin bulunduğu, gelir beyanlarıyla malvarlığı arasındaki uyumsuzlukların sürdüğü bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ayrı bir soruşturma kapsamında “ihaleye fesat karıştırma” suçundan aranma kaydı bulunan Mahiroğlu’nun yurt dışına çıkış yapması da tespit edildi. Soruşturma kapsamında 17 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı ve 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazıları halen yurt dışında bulunduğu için çalışmalar devam ediyor.

Kayyum atanan Halk TV ile ilgili dosyada, TMSF’nin kayyum olarak atanmasıyla birlikte kurumun sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.