Dolar 49,9721
Euro 55,8518
Altın 6.271,77
BİST 10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
15°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 14°C

Haryana’da Boş Sınıfta Şiddet Olayı: 8 Yaşındaki Çocuk Saldırdı

Haryana’daki boş sınıfta yaşanan şiddet olayı: 8 yaşındaki çocuk saldırısı ve öğrencilerin güvenliği üzerine kısa bilgilendirme.

Haryana’da Boş Sınıfta Şiddet Olayı: 8 Yaşındaki Çocuk Saldırdı
2 Kasım 2026 09:06
6
A+
A-

Hindistan’ın Haryana eyaletindeki Panchkula’da bulunan bir devlet okulunda, 8 yaşındaki bir erkek öğrenci, 6 yaşındaki bir kız öğrenciyi boş sınıfta darp etti. Olay güvenlik kameralarına yansıdı; ağır yaralanan kız hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikeyi atlattı.

28 Ekim’de meydana gelen olaya göre, olayın bu yaştaki bir öğrencinin kendisini babasının beklediğini söyleyerek kız öğrenciyi üst kattaki boş bir sınıfa götürmesiyle başladığı belirtildi. Şiddet uygulanırken önce kızın saçlarından tutularak başı defalarca sıraya vuruldu, daha sonra yere düştüğünde tekmelendi ve taş, tuğla ile saksı gibi sert cisimlerle darbedildi. Güvenlik kameralarındaki görüntüler, saldırganın saldırıyı sürdürdüğünü ve kız öğrencinin bilincini kaybedene kadar hareketsiz kaldığını gösteriyor. Yaklaşık bir buçuk dakika süren saldırı sonrasında erkek öğrenci sınıftan ayrıldı.

Okul yönetiminin güvenlik önlemleri ve öğretmenlerin ihmali konusundaki tartışmalar sürüyor. Haryana Eğitim Bakanı Mahipal Dhanda, olayla ilgili özel bir komisyon kurulması talimatını verdi. Polis, okul yönetimi hakkında ihmal gerekçesiyle soruşturma başlattı ve iki öğretmen ile okul müdürü görevden uzaklaştırıldı. Saldırıyı gerçekleştiren8 yaşındaki çocuğun psikolojik değerlendirmenin yapılacağı bildirildi.

Kız öğrenci, önce yakın bir hastanede tedavi gördü; daha sonra Chandigarh’ta bulunan PGIMER Hastanesi’ne sevk edildi. İlk açıklamada durumunun kritik olduğu belirtilmişti; şu anda hayati tehlikenin kalktığı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.