Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 16°C
Gök Gürültülü
Sivas
16°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 22°C

“Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi” iddialarına bir yalanlama da İletişim Başkanı Altun’dan geldi

Son dakika: “Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi alacağı” iddialarına Milli Savunma Bakanlığı’nın ardından bir yalanlama da İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. Altun, uygulamanın sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsadığını belirterek, “Katar haricinde 20’den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye’de öğrenim görmektedir.” dedi.

“Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi” iddialarına bir yalanlama da İletişim Başkanı Altun’dan geldi
25 Haziran 2021 17:00 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2021 17:01
506
A+
A-

“Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi alacağı” iddialarıyla ilgili devlet kurumlarından üst üste açıklamalar geliyor. Sosyal medyayı karıştıran iddiaları ilk olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yalanladı.

MSB’den yapılan açıklamada, “Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bu protokol askeri sağlık alanında işbirliği protokolü ve misafir personel ve misafir öğrenciler, Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan askeri sivil personel ile Katar silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor. Her Katarlının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye bir şey yok bu protokolde. Detaylı bilgilendirme yapılacak” denildi.

FAHRETTİN ALTUN DA İDDİALARI YALANLADI

MSB’nin ardından konu hakkında bir açıklama da İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Altun, “Bazı yayın organlarında ‘Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi’ şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi.

Altun açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Türkiye ve Katar arasında imzalanan ‘Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü’ sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır. Protokole göre; Katar’daki silahlı kuvvetler mensupları ile Türkiye’deki silahlı kuvvetler mensupları belirlenen kontenjanlar çerçevesinde karşılıklı değişimden yararlanabileceklerdir. Amaç tamamıyla ‘askeri tıp’ alanındaki tecrübelerden istifade edebilmektir.

“20’DEN FAZLA ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE’DE ÖĞRENİM GÖRMEKTE”

Katar haricinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore’nin de bulunduğu 20’den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye’de öğrenim görmektedir.

Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle karşılıklı tecrübe ve imkanlardan yararlanarak ilişkilerini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Yalan ve iftira ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.