Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Gök Gürültülü
Sivas
15°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

MÜSİAD Sivas, Vali Salih Ayhan’ı ağırladı.

MÜSİAD Sivas Başkanı Salim Eminoğlu ve üyelerinin katıldığı kahvaltılı programın konuğu Sivas valisi Salih Ayhan oldu.

MÜSİAD Sivas, Vali Salih Ayhan’ı ağırladı.
22 Haziran 2021 12:00 | Son Güncellenme: 23 Haziran 2021 12:47
287
A+
A-

MÜSİAD Sivas Başkanı Salim Eminoğlu ve üyelerinin katıldığı kahvaltılı programın konuğu Sivas valisi Salih Ayhan oldu.

Programın açış konuşmasını yapan MÜSİAD Sivas Başkanı Salim Eminoğlu, pandeminin azalmasıyla birlikte faaliyetlere başladıklarını dile getirirken inşallah bundan sonra da birlikteliklerinin devamının gelmesini arzu ettiklerini söyledi ve programa katılım gösteren Vali Salih Ayhan’a teşekkür etti.

Pandeminin küçük esnaf ve sanayici açısından çok zorlu geçtiğine değinen Başkan Eminoğlu, üyelerinin gelişmesi için her türlü faaliyetleri yaptıklarını belirtti ve Vali Salih Ayhan’ın iş dünyasına göstermiş olduğu desteğin yadsınamaz olduğunu ekledi.

Vali Salih Ayhan ise Sivas’ın kalkınması için sanayinin yenilikçi ürünleri ortaya koyması gerektiğini vurgularken şunları söyledi: “Devletimiz her türlü desteği sağlamaktadır. İş dünyasının da hazıra alışmaması gerekiyor. Yenilik ve inovasyon çalışmalarına katkı sağlayacak her türlü ürünün, çalışmanın önündeki engelleri bizler yani kurum amirleri olarak kaldırmaya çalışacağız. Bunun yanında iş dünyası için armut piş ağzıma düş tabirini ortadan kaldırmak gerekiyor; yani devlet yatırımlarını yapsın iş insanları bu yatırımlardan para kazansın değil yeni fikirler, yeni ideolojiler, yeni ürünler bunların gelişmesi yönünde emek ve gayret sarf ederek ortaya diğer illerde, ülkelerde olmayan yeni ürünler çıkması gerekiyor.”

Yüksek hızlı trenin de (YHT) çok yakın zamanda ilimize geleceğini vurgulayan Salih Ayhan şöyle devam etti:” YHT ile alakalı yakın zamanda Sivas’a gelen Eskişehir milletvekili ile konuştuk ve istişarelerde bulunduk. YHT’nin Eskişehir’e gelmesinin çok artısını gördüklerini yalnız buna karşılık yapılacak ön çalışmalar için geç kaldıklarını Sivas’ın da bu konuda aynı hataya düşmemesi için hızlı hareket etmesi noktasında tavsiyelerde bulundu. Ayrıca gurbetteki vatandaşlarımızın ilimize gelmesinin bizler ve işinsanları için olumlu sonuçları olmaktadır. Ciddi anlamda bir ekonomik katkı sağlanmakta ve bu katkının hızlı trenle birlikte artacağı umudundayız. İlin de bu gelen sıla turizmine karşılık vermesi kaliteli hizmetler sunması gerekiyor” dedi. Üyelerin vali Salih Ayhan’a soru ve düşüncelerini iletmelerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.