Dolar 32,3487
Euro 35,0455
Altın 2.324,29
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 16°C
Yağmurlu
Sivas
16°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Adalet Bakanı Gül’den CHP’li Özel’e tepki: O köprülerin altından çok sular aktı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül CHP’li Özgür Özel’in Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamasına tepki göstererek “O köprülerin altından çok sular aktı. Artık Türkiye, eski Türkiye değil” dedi.

Adalet Bakanı Gül’den CHP’li Özel’e tepki: O köprülerin altından çok sular aktı
6 Ocak 2022 14:39
219
A+
A-

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in Kur’an kurslarına ilişkin açıklamasıyla ilgili, “Görüyoruz ki bazıları hala eski Türkiye özlemi içinde. Eski Türkiye’nin adetlerini, alışkanlıklarını hortlatmak isteyen, Kur’an kurslarına ‘Orta Çağ zihniyeti’ diyerek bunu hortlatmak isteyen çağ dışı zihniyet bilmelidir ki o köprülerin altından çok sular aktı. Artık Türkiye, eski Türkiye değil” dedi.

Adalet Bakanı Gül, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu (BEDK) tarafından Ankara’daki otelde düzenlenen ‘Bilgi Edinme Hakkı Ulusal Sempozyumu’na katıldı. Burada konuşan Bakan Gül, sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek, “Günümüz demokratik yönetim anlayışının temel prensiplerinden biri bilgi edinme hakkıdır. Bu hak esas itibarıyla hukuk devletinin temel niteliğinden biridir çünkü hukuk devleti şeffaflıktır, hukuk devleti hesap verebilirliktir. Hukuk devleti demek; ülkedeki bütün vatandaşların yarınından, geleceğinden emin olması demektir. Ülkedeki bütün vatandaşların yarınından geleceğinden emin olması demektir. Bu güven sadece bir grubun, belirli bir çevrenin değil herkesin hakkıdır” dedi.

Devletin olağan zemini hukuktur

Milletin, hukukun asıl sahibi olduğunu belirten Bakan Gül, “İnsanımız hakkın yegane sahibidir ve bunun birileri tarafından bahşedilmesine ihtiyacı yoktur. İnsan hakları bir lütuf olmadığına göre, kişinin doğuştan getirdiği bir hak olduğuna göre, bunu göstermenin, bunu uygulamaya dökmenin en güçlü göstergesi de bilgi edinme hakkıdır. ‘Hukuk devleti’ demek en basit tanımla devletin rutininin, her şartta amasız, fakatsız gerçekleşmesi demektir. ‘Hukuk devleti’ demek, devletin rutinin hukuk olduğu, demokrasi olduğu bir devlettir. Devlet, rutin dışına çıkmaz, devletin olağan zemini hukuktur. Hepimizin bildiği gibi eski Türkiye’de rutin dışına çıkalım anlayışı sıradanlaşmıştı, daha da kötüsü, bu durum kanıksanmıştı. Oysa devletin rutini hukuktur, demokrasidir” diye konuştu. 

O köprülerin altından çok sular aktı

Türkiye’de kimsenin inancından dolayı ötekileştirilmediğini kaydeden Bakan Gül, şöyle konuştu:

“Kimse kimliğinden dolayı hor görülemez, yaşam tarzından dolayı ayrımcılığa maruz bırakılamaz ama görüyoruz ki bazıları hala eski Türkiye’nin özlemi içinde. Eski Türkiye’nin adetlerini, alışkanlıklarını hortlatmak isteyenler, Kur’an kurslarına ‘Orta Çağ zihniyeti’ diyerek bunu hortlatmak isteyenler, bu çağ dışı zihniyet iyi bilmelidir ki o köprülerin altından çok sular aktı. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Gerek kimliğiyle gerek yaşam tarzıyla gerek kılık kıyafetiyle ötekileştiren, dilinden dolayı ötekileştiren, inancından dolayı ötekileştiren, yaşam tarzından dolayı ötekileştiren korku siyaseti, jakoben bağnazlık maziye gömüldü. Türkiye’yi hiç kimse eski Türkiye’ye dönüştüremeyecek, insan haklarını eskiye götürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye’de kim neye inanırsa ya da inanmazsa kim ne şekilde yaşarsa ya da giyinirse giyinsin; ülkemizde bu özgürlükleri koruyacak demokratik mekanizmalara sahibiz. Hiç kimse bu konudaki vesayet ve eski Türkiye özlemi içine, hayaller içine girmesin.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.