Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 11°C
Az Bulutlu
Sivas
11°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 3°C
Cum 4°C
Cts 8°C

MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI’NIN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarına ilişkin gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI MAHMUT ASMALI’NIN GÜNDEME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMESİ
14 Haziran 2022 12:19 | Son Güncellenme: 27 Haziran 2022 18:48
255
A+
A-

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarına ilişkin gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Asmalı yaptığı değerlendirmede “2022 yılının ilk üç ayında yüzde 7,3’le kesintisiz büyüme eğilimini üst üste 7’nci çeyreğe taşıyan Türkiye ekonomisi, diğer ülkelerde olduğu gibi, enflasyonla mücadele noktasında oldukça zorlu bir süreçten geçmektedir” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı sözlerini şöyle sürdürdü: “MÜSİAD olarak sıklıkla ifade ettiğimiz gibi; kamu kesiminin piyasaları düzenleyici niteliği, ekonomi üzerindeki dış kaynaklı etkilerin arttığı bu gibi dönemlerde bilhassa kritik bir rol oynamaktadır. Henüz Covid-19 salgınının etkileri tamamen ortadan kalkmadan patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı’yla baskısını artıran küresel enflasyonun tetiklediği fiyat artışlarına karşı verilecek mücadele, bu noktada daha da önem kazanmaktadır. Bu kapsamda dün itibariyle T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan ve BDDK ile SPK’nın adımlarıyla devam eden enflasyonla topyekûn mücadele hamlelerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca, kamu harcamalarının etkinliğinin artırılarak tasarruf sağlanacak olmasını önemsiyor ve destekliyoruz.Parasal sıkılaşmaya dair atılan bu adımların, enflasyonu yukarı yönde baskı altında tutan arızî etkilerin bertaraf edilmesine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle MÜSİAD olarak fiyat istikrarının sağlaması ve halkımızın alım gücünün artırılması hedefiyle atılan ve atılacak bütün adımların takipçisi ve destekçisi olduğumuzu yineliyoruz.” (BHA)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.