Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Gök Gürültülü
Sivas
15°C
Gök Gürültülü
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Anadolu’nun En Büyük Ceviz Bahçesinde İlk Hasat Yapıldı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İmranlı’nın Ardıçalan köyünde bin 500 dekar alan üzerine kurulan Anadolu’nun en büyük ceviz bahçesindeki ilk hasada katıldı.

Anadolu’nun En Büyük Ceviz Bahçesinde İlk Hasat Yapıldı
21 Ekim 2022 11:23 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2022 12:29
319
A+
A-

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İmranlı ilçesini ziyaret ederek Türkkeşlik, Ardıçalan, Uyanık ve Delice köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçede ilk olarak Türkkeşlik Köyünü ziyaret eden Vali Şimşek, burada Türkkeşlik Köyü İlkokulu önünde köy halkı tarafından karşılandı. Vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinleyen Vali Şimşek, “Sıcak karşılamanız için hepinize çok teşekkür ediyorum. İmranlı ilçemizin bazı köylerini ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Türkkeşlik köyüne de uğradık. Okulumuzu ziyaret ettik ve sizlerle de tanışıp sohbet etmek istedik. Varsa bir ihtiyacınız onları dinlemek isteriz. Ben hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkkeşlik köyünde 2016 yılında yenilenen Türkkeşlik Köyü İlkokulunu da gezen Vali Şimşek, eğitim gören çocuklarla yakından ilgilendi.

– İlk Ceviz Hasadı Yapıldı

Vali Yılmaz Şimşek’in bir sonraki ziyaretini Ardıçalan köyüne gerçekleştirdi. Köyde ilk olarak Brestik Mezrasında bulunan İç Anadolu’nun en büyük Türkiye’nin 5’nci büyük ceviz bahçesini ziyaret eden Vali Şimşek, ceviz bahçesinin ilk hasadına katıldı. Bahçe sahibi Yunus Emre Karabudak’tan bilgi alan Vali Şimşek, bahçeyi gezerek hasat yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, örnek bir ceviz bahçesi olduğunu ifade ederek “İmranlı ilçemiz Ardıçalan köyündeyiz. Burada ki örnek bir yatırımı örnek bir ceviz bahçesini yerinde inceliyoruz. Hasadına eşlik ediyoruz. Gerçekten çok önemli ve büyük bir yatırım. Yaklaşık bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulmuş ve yaklaşık 31 bin ağaç barındırıyor. Diyebilirim ki İç Anadolu’daki en büyük bahçe. Bu da bize gösteriyoruz ki aslında ilimizin her yöresi, her bölgesi farklı bir ürün için elverişli. Burada da cevizin el verişli olduğunu gördük. Bu ceviz bahçesini emek verip sabırla kuran girişimcimizi tebrik ediyorum. Büyük emek vermiş gerçekten ve 5 yılın sonunda da bu yıl ilk ürünlerini alıyor. Modern tarım tekniklerini de kullandığını gördük. Ümit ediyorum ki bu tür bahçelerimiz yaygınlaşır. Yöremizde daha çok ceviz bahçesi kurulur ve bu bahçe diğer çiftçilerimize de örnek olur. Ben çiftçimize, girişimcimize hayırlı bol kazançlar diliyor, kendisini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.