Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 20°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara müjde: Yakında Meclis’e sunacağız

Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bazı yeni müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi ve önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhtarlara müjde: Yakında Meclis’e sunacağız
19 Ekim 2022 17:02
175
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni’nde konuştu. Erdoğan “Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlilerini yasal düzenleme aşamasında sona geldik. yakında Meclis’in takdirine sunacağız. Tüm muhtarlarımızın izin, hastalık gibi durumlarda ödenekleri kesilmeyecek.” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizin tüm illerinden Ankara’ya teşrif eden binlerce muhtar kardeşlerimizle birlikte şu anda, adeta uçsuz bucaksız, aldığım resmi rakama göre 20 bini aşkın muhtarımız burada. Muhtarlar evinin açılış heyecanını yaşıyoruz. Bu güzel binayı bugünden itibaren tüm muhtarlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bundan sonra muhtarlarımızı Ankara’ya geldiklerinde kalacakları bir yer sağlıyoruz.  

Bana ‘muhtar bile olamaz’ dediler. Bu başlığı atanlar rezil oldu. Sizler bu kardeşinizi cumhurbaşkanı yaptınız. Muhtarlarımızın taleplerini yakından takip etmek için, muhtarlık işleri müdürlüklerinin kurulmasını biz sağladık. Valiliklerde vali yardımcısı, belediyelerde, başkan yardımcısını muhtarlarımızın taleplerini almak üzere sorumlu kıldık. Tüm muhtarlarımıza İçişleri Bakanlığı tarafından tek tip özel muhtar kimliğini de biz düzenledik. En az 1 dönem muhtarlık yapan muhtarlarımıza silah ruhsat harcından muaf tuttuk. Göreve geldiğimizde 97 lira olan muhtar ödeneğini bugün 5500 liraya yükselttik. 220 lira SGK primlerini devlet tarafından karşılanmasını sağladık.

Bazı yeni müjdeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Kadın muhtarlarımızın doğum ve analık izinlilerini yasal düzenleme aşamasında sona geldik. yakında Meclis’in takdirine sunacağız. Tüm muhtarlarımızın izin, hastalık gibi durumlarda ödenekleri kesilmeyecek. İçişleri bakanlığımız ve ÖSYM arasında yapılacak protokolle muhtar akademisi programını hayata geçiyoruz.

Afet sonrası gelen ayni yardımların dağıtımında muhtarların kullanıma yönelik bir modül daha geliştirdik. Tüm muhtarlık binalarındaki elektrik faturalarının ticari tarife yerine konut tarifesinden düzenlenmesi için çalışmalara başladık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.