Dolar 32,5067
Euro 34,8128
Altın 2.490,67
BİST 9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Son Dakika: İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı: 6 ölü, 53 yaralı

Saat 16:20’de İstanbul İstiklal Caddesi’nde şiddetli bir patlama meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Valiliğinden aldığımız bilgilere göre, 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Son bilgilere göre 53 vatandaşımız yaralandı. Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında tespitler var” dedi.

Son Dakika: İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırı: 6 ölü, 53 yaralı
13 Kasım 2022 19:48
173
A+
A-

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İSTİKLAL CADDESİ BOŞALTILDI

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni boşaltılırken, Taksim Camii de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterlerin de havadan denetim yaptığı görüldü. Türk Kızılay’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “İstanbul’da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır” denildi.

6 KİŞİ VEFAT ETTİ, 53 YARALI VAR

Olaydan sonra ilk açıklamayı yapan Vali Ali Yerlikaya’nın 4 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Bu açıklamadan bir süre sonra kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan patlamaya ilişkin son bilgileri verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları işe yaramayacaktır. Tüm unsurlar ortaya çıkarılarak failler cezalandırılacak. İstanbul Valiliğinden aldığımız bilgilere göre, 6 vatandaşımız vefat etmiştir. Son bilgilere göre 53 vatandaşımız yaralandı. Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında tespitler var. Kamera incelemeleri devam ediyor. İnceleme sonunda nihai kararı vereceğiz” dedi.

“KORKU VE PANİĞE YOL AÇACAK PAYLAŞIMLARDAN UZAK DURULMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” ifadelerine yer verdi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir” denildi.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu tarafından İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlara soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

RTÜK, YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini belirterek, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.