Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 20°C
Az Bulutlu
Sivas
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 24°C

Ekmek Satışında Fırıncı Resti!

Sivas’ta ekmek fiyatında anlaşmazlık yaşanıyor, bu nedenle somun ekmek satışları yalnızca fırınlarda yapılıyor.

Ekmek Satışında Fırıncı Resti!
19 Ocak 2023 15:04 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2023 15:44
173
A+
A-

Sivas Ticaret ve Sanayii Odası Ocak ayı meclis toplantısında ekmek fiyatlarına zam yapılması kararının alınması sonrası Sivas Belediyesi zamma itiraz etti. Bu itirazın üzerine ekmek fiyatlarında yaşanan belirsizliği ve artan maliyetleri gerekçe gösteren somun ekmek üreticisi fırıncılar, bugün bakkal ve marketlere ekmek dağıtımı yapmadı. Vatandaşlar ekmeklerini almak için fırınların yolunu tuttu.

Şehirdeki fırıncıların talebi, 3,5 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının artırılması yönünde. Halihazırda birçok bakkal ve markette 200 gram somun ekmek bir süredir indirimli olarak 3 liradan satılıyor.

Tüm Fırıncılar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Pideciler Derneği Başkanı Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, hiçbir zaman afaki fiyatlar istemediklerini ifade etti.

Türkiye’de ekmeğin kilogram fiyatının 25 lira olduğunu ve ona göre fiyat tarifesi istediklerini belirten Düzgün, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası zaten ekmeğimize 5 lira onayını verdi. Bizim keyfi bir fiyat tarifesi uygulama şansımız yok. İşletmelerimizde vatandaşlarımızı mağdur etmeden satışlarımızı yapıyoruz. Sadece bakkal ve bayiye verilen iskontolar bizi zarara uğrattığı için böyle karar aldık. Şu anda bakkal ve bayiye verdiğimiz stantları mecburen kapatmak zorunda kaldık.” şeklinde konuştu.

Düzgün, valilik koordinasyonunda, ekmek zammıyla ilgili bir toplantı yapılmasının planlandığını da ifade etti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.