Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 26°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 21°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bakan Şimşek, ”Cari açık önemli ölçüde daralacak” diyerek turizm sektörünü işaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının artışına dikkat çekti ve ‘turizm patlama yaşıyor’ dedi. Şimşek, turizm gelirlerinin ve tüketici kredilerindeki yavaşlamanın cari açığı daralttığını, bu durumun ise Türk lirasının istikrarını desteklediğini belirtti.

Bakan Şimşek, ”Cari açık önemli ölçüde daralacak” diyerek turizm sektörünü işaret etti
28 Ağustos 2023 10:44
117
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşımda bulunarak turizmde patlama yaşandığını ifade etti. Şimşek, “Turizm patlama yaşıyor! Tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vuran Türkiye, bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı! Türkiye’nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması bekleniyor. Bu daha istikrarlı bir lirayı destekliyor” dedi.

Seçimden sonra başlayan ekonomideki hareketlilik meyvelerini vermeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından dövizdeki hareketliğin ve cari açığın önüne geçmek için bir dizi yeni önlemler alınmıştı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, turizmde patlama yaşandığına dikkat çekerek bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye’nin tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vurduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Turizmde patlama yaşıyor! Tarihin en iyi temmuz ayına damgasını vuran Türkiye, bir ayda 7,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı!

Türkiye’nin cari açığının, tüketici kredilerindeki yavaşlama ve turizm gelirlerindeki keskin artış sayesinde önemli ölçüde daralması (Haziran’daki 56 milyar dolarlık 12 aylık cari açıktan Aralık’ta 40 milyar dolar civarına) bekleniyor. Bu daha istikrarlı bir lirayı destekliyor”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.