Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 15°C
Sal 6°C

Gemerek’te Doğal Turşu Üretimi ve Girişimcilik Hikayesi

Gemerek’te doğal turşu üretimi ve girişimcilik hikayesiyle tanışın. Yerel tarımın önemini keşfedin, sağlıklı yaşam için doğal lezzetleri tercih edin ve bu bölgedeki girişimcilerin başarı öykülerine ilham alın.

Gemerek’te Doğal Turşu Üretimi ve Girişimcilik Hikayesi
4 Mart 2025 13:02
39
A+
A-

Gemerek’te Doğal Turşu Üretimi

Gemerek'te Doğal Turşu Üretimi

Gemerek ilçe merkezinde yaşayan İlhami ve Döne Mert çiftinin tek çocukları Burcu Mert Koçer, 3 yıl önce yaz aylarında tarlalarında yetiştirdikleri ürünlerden turşu yapmaya başladı. Yaptığı turşuları çevresine ikram eden Koçer, olumlu geri dönüşler alması üzerine bu işi meslek edinmeye karar verdi. Babası İlhami Mert’in desteğiyle evinin bir bölümünü bu işe ayıran Koçer, ticarete başladı.

Kısa sürede Koçer’in organik ürünlerden ürettiği, kimyasal katkı maddesi içermeyen turşular, büyük ilgi gördü. Pancar, domates, fasulye, sarımsak, gilaburu, salatalık, lahana ve acur gibi birçok üründen yapılan turşular marka haline geldi.

İlk Başta Dağıttı, Şimdi Satıyor

İlk Başta Dağıttı, Şimdi Satıyor

İşini severek yapan ve bu alanda ilerlemek isteyen Koçer, “Bizim özümüzden gelen şey çiftçilik. Bahçemize ektiğimiz mahsullerimizi kışın turşu kurarak değerlendiriyoruz. Kurduğumuz turşuları kendimiz yeriz, ama biraz daha merak sardım ve tarladan getirdiğim ürünlerle turşularımı kurup çevreme dağıtmaya başladım. Güzel geri dönüşler aldım. Daha sonra bu doğal ürünleri daha fazla insan tatmalı diyerek işe koyuldum. Bu yıl 600 bidon turşu kurdum ve satışlarını yaptım, oldukça güzel dönüşler aldım. Sivas’ımıza faydam olsun istedim, memleketimi ve Gemerek’i çok seviyorum” dedi.

20 Farklı Çeşit Turşu

20 Farklı Çeşit Turşu

Turşularının tamamen doğal ürünlerden oluştuğunu belirten Koçer, “Ürünlerimizi kendimiz yetiştiriyoruz. Herhangi bir ilaç veya katkı maddesi kullanmıyoruz. Toplayıp getirip bidonlarımıza kuruyoruz. Hem işimi seviyorum hem de hayatı çok seviyorum. İçimdekini dışarıya yansıtmaya çalışıyorum. Olumlu sonuçlar alıyorum. İnsanlar doğal ürünleri seviyor. İlk başta 4-5 çeşit turşu kurmuştum, şimdi 20 çeşit turşu yapıyorum. En popüler ürünlerden biri Sivas yöremize ait dal turşusu. Meşakkatli bir iş ama seviyorum. 2 gün içinde 100 bidon turşuyu tek başıma çıkarabiliyorum. Toplamda 600 bidon turşu yaptım. Babam ise benim en büyük destekçim. Allah başımdan eksik etmesin, birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Doğal Ürünlerin Tadı Yayılmalı

Doğal Ürünlerin Tadı Yayılmalı

Çevresinden aldığı olumlu desteklerin kendisini cesaretlendirdiğini ifade eden Koçer, “Hedefim herkesin bu doğal ürünlerin tadına bakabilmesi. Günümüzde birçok şey katkı maddesi içeriyor ve özünü kaybetmiş durumda. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin bu doğal ürünleri tatmasını isterim. Talepler iyi gidiyor, daha da artarsa mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Babasının Gururu

Babasının Gururu

Girişimcilik konusunda kızı Burcu Mert Koçer’i destekleyen babası İlhami Mert, “Kız çocuklarına destek olunmalı. Bir baba olarak kızımın her zaman arkasındayım. Onun ayakta durması için vereceğim destek çok önemli. Yaptığı işlerle gurur duyuyorum. Kızıma her konuda destek olmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.