Dolar 38,8170
Euro 43,9870
Altın 4.114,57
BİST 9.475,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 20°C
Açık
Sivas
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 25°C
Cum 26°C

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Son Dakika Açıklamaları

Milli Savunma Bakanlığı’ndan son dakika açıklamaları ve güncel gelişmeler hakkında detaylı bilgiler. Güvenliğiniz için en yeni haberler burada.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Son Dakika Açıklamaları
8 Mayıs 2025 14:03
11
A+
A-

Gerilim ve Güvenlik Konuları

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Pakistan-Hindistan arasındaki artan gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, bölgemizde ve dünyada yeni çatışmalar istemediklerini vurgulayarak, sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alan saldırıları kınıyor ve tarafların sağduyulu davranmasını telkin ediyor.

Son dönemde yapılan bazı açıklamalarda “Bölücü Terör Örgütü” ifadesinin çıkarıldığına dair çıkan haberler üzerine Bakanlık, bu iddiaları yalanladı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı’na yönelik algı operasyonlarının yapıldığını belirtti. Ayrıca, aziz şehitlerimizle ilgili yapılan açıklamalarda “bölücü terör örgütü” ifadesinin ilk kez kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, bu duruşun değişmediği vurgulandı. Hukuki süreçler, doğru bilgilerle ve saygılı bir dil kullanılarak ilerliyor.

Uluslararası ve Bölgesel Gelişmeler

İsrail’in Suriye üzerinde gerçekleştirdiği hava harekâtlarıyla ilgili soruları yanıtlayan MSB kaynakları, bu hava saldırılarını tasvip etmediklerini ve Suriye’deki istikrarı bozmaya hizmet ettiğini belirtti. Birleşmiş Milletler’in de İsrail saldırılarına tepki gösterdiğini ve durdurulması çağrısında bulunduğunu hatırlatan bakanlık, Suriye’nin yeni hükümetiyle koordinasyon içinde çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Güvenlik ve Hukuki Durumlar

GKRY’nin ilan ettiği sözde 5. parseldeki NAVTEX ile ilgili olarak, Bakanlık bu konuda herhangi bir yeni ilan bulunmadığını ve söz konusu bölgenin Türk kıta sahanlığında yer aldığını belirtti. Ayrıca, VALARİS DS-9 sondaj gemisinin halen sözde 10’uncu parseldedir ve bu alanın Türk Deniz Yetki Alanı ile herhangi bir çakışma göstermediği vurgulandı.

NATO ve Uluslararası İşbirliği

Türkiye’nin NATO’daki etkisini gösteren önemli bir gelişme de, Tuğgeneral Eray Üngüder’in NATO Uluslararası Askeri Karargâhı’nda “İş Birliği ile Güvenlik Direktörü” olarak atanması oldu. Bakanlık, bu atama ile Türkiye’nin NATO içindeki güçlü konumunu ve uluslararası alandaki etkinliğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.