Dolar 38,8394
Euro 44,0358
Altın 4.128,14
BİST 9.514,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Az Bulutlu
Sivas
22°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Pakistan Başbakanı Şerif: “Hindistan’a karşı tarihi bir zafer kazandık”

Pakistan Başbakanı Şerif, Hindistan’a karşı tarihi bir zafer kazandık diyerek zaferin önemini vurguladı. Detaylar için haberimizi okuyun.

Pakistan Başbakanı Şerif: “Hindistan’a karşı tarihi bir zafer kazandık”
11 Mayıs 2025 01:59
22
A+
A-

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’ten Askeri Başarı ve Ulusal Zafer Açıklaması

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan ile yaşanan son gerilimin ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ülkesinin askeri operasyonlar sonucunda “tarihi bir başarı” elde ettiğini belirterek, Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkürlerini iletti. Şerif, operasyonun sadece askeri değil, aynı zamanda ulusal bir zafer olduğunu vurguladı.

7 Mayıs’ta Hindistan’ın düzenlediği füze saldırısının ardından başlayan gerginlik, bölgede tansiyonu yükseltmişti. Ateşkesin sağlanmasının ardından kameraların karşısına geçen Şerif, “Bu zafer, ilkelerimizin ve ulusal onurumuzun bir göstergesidir. Bu, sadece askerlerimizin değil, her Pakistanlının başarısıdır.” dedi.

Başbakan, Hindistan’ın askeri tesislere ve su kaynaklarına yönelik saldırılarına karşılık verme kararı aldıklarını belirterek, “Düşmana çok iyi bir şekilde cevap verdik. Diplomatik uyarılar karşılık bulmayınca, savaş kaçınılmaz hale geldi.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kriz çözüm sürecinde yapıcı tutum sergileyen ABD, Çin, Türkiye, Suudi Arabistan, İngiltere ve Birleşmiş Milletler’e de teşekkür etti ve bu ülkelerin barışın sağlanmasına katkılarının önemli olduğunu vurguladı.

Hindistan’ın Pahalgam bölgesindeki olayı “haksız bir savaşın bahanesi” olarak kullandığını savunan Şerif, Pakistan’ın bağımsız ve tarafsız bir soruşturma çağrısında bulundu. Ayrıca, Pakistan Hava Kuvvetleri’nin Rafale tipi savaş uçaklarını etkisiz hale getirdiğini ve Hint ordusunun çeşitli askeri altyapılarının kısa sürede işlevsiz hale getirildiğini belirtti. Şerif, bu operasyonların tarihe geçeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.