Dolar 40,2578
Euro 46,8135
Altın 4.323,66
BİST 10.262,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 31°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 30°C

Antalya ve İlgili Belediyelerde Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları

Antalya ve ilgili belediyelerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları hakkında detaylı bilgiler, gelişmeler ve son durumlar burada. Güvenilir ve güncel kaynaklar.

Antalya ve İlgili Belediyelerde Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları
5 Temmuz 2025 09:44
14
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Gözaltına Alınması

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alındı. Böcek, 25 Ekim 1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde doğdu ve Yörük kökenlidir. İlk ve orta öğretimini Antalya’da tamamladıktan sonra zirai üretim ve ulaşım sektörlerinde çalıştı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olup, aynı zamanda Kamu Yönetimi alanında ikinci bir lisans ve siyaset bilimi yüksek lisansı yaptı. 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi merkez ilçe başkanlığı görevini üstlendi ve 1999 yerel seçimleriyle Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi. 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılarak, 2004 yerel seçimlerinde CHP’den yeniden belediye başkanı oldu ve 2019’a kadar bu görevi sürdürdü. Dört dönem boyunca Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi başkanlıklarını yaptı. 2015’te eğitim ve öğretime katkı amacıyla bağışladığı araziyle Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’ni kurdu. Ayrıca, “Ben Bu Şehre Aşığım” ve “İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet” adlı iki kitabı bulunuyor. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak CHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde %48.71 oy alarak yeniden başkan oldu. 28 Mayıs 2024’te Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı’na tekrar seçildi ve 13 Temmuz 2024’te Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü’ne getirildi. COVID-19 sürecinde yakalandığı hastalığı atlatan Böcek, yoğun bakımda 64 gün geçirdikten sonra görevine döndü ve yoğun bakım sırasında trakeostomi uygulandı.

Zeydan Karalar ve Abdurrahman Tutdere Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklandıktan sonra yerine Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili seçilen Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, gözaltına alındı. Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde iş yapan şirketlerden haksız maddi menfaat talebinde bulunduğu ve kişileri belediyenin temizlik işleri müdürü Özcan Zenger’e ödeme yapmaya yönlendirdiği iddia edildi. Aynı şekilde, Tutdere’nin de belediyeye iş yapan şirketlerden haksız kazanç sağladığı ve kişileri Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’a yönlendirdiği öne sürüldü. Kayhan’a farklı tarihlerde para verildiği iddialarının ardından, her iki belediye başkanı da gözaltına alındı.

Diğer Gözaltılar ve Operasyonlar

  • Rıza Akpolat: Rüşvet alma ve suç örgütüne üyelik suçlarından tutuklu eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın, suçtan elde ettiği kazançlarla aldığı araç ve taşınmazlar üzerine yapılan incelemeler sonucunda, mal varlıklarını aklamaya yönelik faaliyetleri tespit edildi ve 4 şüpheli gözaltına alındı.
  • Hasan Akgün: Eski Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, inşaat ruhsatı ve iskan izinleri karşılığında projelerden taşınmaz talep ettiği, bazı iş sahiplerini taşınmaz vermeye zorladığı ve bu taşınmazları yakınlarının üzerine yaptığı iddialarıyla ilgili olarak, vekil olarak atanan Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ve 3 kişi de gözaltına alındı. Toplamda 11 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin yurt dışında olduğu ve 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Resmi Açıklamalar ve Operasyonun Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleriyle ilgili ihalelerde baskı ve zorlamalar sonucu para ödemeleri yapıldığı tespit edildi. Bu kapsamda, Büyükçekmece Belediye Vekili Ahmet Şahin ve şoförü, adreslerinde arama ve el koyma işlemlerine tabi tutuldu. Ayrıca, örgütün üst düzey yöneticileriyle yapılan toplantılar ve cezaevi görüşleri sırasında örgütsel çözülmeyi engellemek amacıyla faaliyet gösteren avukat Onur Büyükhatipoğlu’nun adresinde de arama yapıldı. Rüşvet alma, rüşvet verme ve suç örgütüne üyelik suçlarıyla ilgili olarak toplam 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi; bunlardan 11’i gözaltına alındı, 1 kişinin yurt dışında olduğu ve 3 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.