Dolar 43,4994
Euro 52,0095
Altın 7.572,31
BİST 13.743,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 5°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
5°C
Hafif Yağmurlu
Cts 5°C
Paz 7°C
Pts 8°C
Sal 3°C

Devlet Bahçeli: Orman Yangınlarına Karşı Kararlı Mücadele Sürüyor

Devlet Bahçeli, orman yangınlarına karşı kararlı mücadele vurgusu yaparak, yangınların önlenmesi ve doğal yaşamın korunması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Devlet Bahçeli: Orman Yangınlarına Karşı Kararlı Mücadele Sürüyor
24 Temmuz 2025 15:02
89
A+
A-

Türkiye’de Orman Yangınlarına Müdahale

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülke genelinde devam eden orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yangınların ülkenin çeşitli bölgelerinde etkili olduğunu ve bu durum karşısında devletin ilgili kurumlarının hızlı ve kararlı adımlar attığını vurguladı.

Bahçeli, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Orman yangınlarıyla amansız mücadele sürerken, adeta ciğerlerimiz yanıp kavruluyor. Yurdumuzun farklı bölgelerinde çıkan yangınlara anında ve kararlılıkla müdahale ediliyor. Devletin ilgili kurumları, gönüllü yardım kuruluşları ve arama-kurtarma ekipleri seferberlik anlayışıyla çalışıyorlar. Yangınların genişlemesini önlemek ve söndürmek amacıyla gece gündüz demeden mücadele ediliyor.”

İklim Değişikliği ve Çevresel Etkiler

Bahçeli, iklimsel ve çevresel faktörlerin yangınların şiddetini artırdığını belirterek, bu süreçte görev yapan kahramanların gösterdiği özveriye dikkat çekti. “Yeşilimizi, ormanlarımızı ve orman hayatını korumak için gösterilen çaba ve gayretler, hepimizin yüreklerini sızlatıyor.” şeklinde konuştu.

Şehitler ve Destek Çağrısı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında beşi orman işçisi ve beşi AKUT gönüllüsü olmak üzere toplam 10 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Bahçeli, şehitlerin ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi. Ayrıca, halen tedavi gören evlatlara şifalar temenni etti ve şu ifadelere yer verdi: “Ormanlarımızı savunurken şehit olan kahraman evlatlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum.”

, “meta_keywords”: “orman yangını, Devlet Bahçeli, Türkiye, kararlı mücadele, şehitler, iklim değişikliği, çevre, yangın söndürme, AKUT, Seyitgazi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.