Dolar 42,2081
Euro 48,8788
Altın 5.430,71
BİST 10.924,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Az Bulutlu
Sivas
22°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 19°C
Çar 17°C

İsrail Meclisinde Trump Protestosu ve Ortadoğu’daki Barış Umudu

İsrail Meclisinde Trump protestosu ve Ortadoğu’daki barış umutları hakkında detaylar. Güncel gelişmeleri keşfedin.

İsrail Meclisinde Trump Protestosu ve Ortadoğu’daki Barış Umudu
13 Ekim 2025 14:42
25
A+
A-

İsrail Parlamentosunda Trump’a Protesto

İsrail parlamentosunda gerçekleşen bir oturumda, ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı konuşma sırasında bazı protestocular yüksek sesle tepki gösterdi. Protestocular, Trump’ın konuşmasını sürdürmesine izin verilmeden salondan dışarı çıkarıldı. Bu olay, bölgede devam eden gerginliklerin ve bölgesel siyasetin etkisini gösterdi.

Trump’ın Konuşmasındaki Öne Çıkanlar

Trump, kürsüden yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Konuşmasının ana hatları şu şekildeydi: “Bugün çok güzel bir gün için buradayız. Tanrı’ya şükrederek ve inancımızı tazelerek, iki yıldan sonra ve rehinelerin ailesine kavuşmasının ardından büyük bir sevinç yaşıyoruz. 20 rehine evlerine geri döndü. Bu savaş ve tehlike sona erdi, silahlar sustu ve şimdi barış hüküm sürüyor. Bu, sonsuza dek devam edecek bir barışın başlangıcıdır.”

Orta Doğu’da Yeniden Güçlenen Umutlar

Trump, konuşmasında bölgedeki barış ve istikrarı vurguladı. Özellikle, yeni bir Orta Doğu’nun oluşmaya başladığını ve bölgenin altın çağını yaşayacağını dile getirdi. Kendisinden önceki tüm çatışmalara rağmen, şu an yeni bir dönemin başlangıcında olunuyor ve bölgesel güçlerin işbirliğiyle barışın kalıcı olacağına inanılıyor.

İslam Dünyası ve Barış Çabaları

Amerika Başkanı, Arap ve İslam ülkelerine teşekkür ederek, Hamas’ın ikna edilmesi sonucunda barışın sağlandığını belirtti. Bu gelişme, bölgedeki çatışmaların sonlandığı ve yeni ilişkiler zemininin oluşturulduğu anlamına geliyor. Trump, Türkiye ve diğer bölge ülkelerine de teşekkür ederek, bu yeni dönemde karşılıklı saygı ve işbirliğinin önemine değindi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.