Dolar 45,0098
Euro 52,8050
Altın 6.815,04
BİST 14.409,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 18°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 17°C
Per 19°C

Sivasspor Başkanı Otomasyonu: Mali Tabloda Devreden Sorunlar ve Transferler

Sivasspor Başkanı Otomasyonu: Mali tabloda arızalar ve transferler üzerinde etkili analiz, güncel sorunlar ve çözümlerle dolu kapsamlı bir bakış.

Sivasspor Başkanı Otomasyonu: Mali Tabloda Devreden Sorunlar ve Transferler
26 Nisan 2026 20:04
10
A+
A-

Sivasspor Başkanından Mali Durum ve Transferler Değerlendirmesi

Burak Özçoban yönetiminde stadyumda düzenlenen basın toplantısında kulübün mevcut mali tablosu ve karşılaşılan zorluklar değerlendirildi. Yönetime geldikleri Temmuz ayından itibaren yaşanan süreç, transfer yasakları ve yapılan atılımlar anlatıldı.

Konuşmada, kasım ayında başkan değişikliği yaşandığına dikkat çekilirken, dokuz transfer dosyası ve transfer yasaklarıyla mücadele edildiği belirtildi. Şehrin önde gelen destekçilerinin katkılarıyla transfer tahtasının açıldığı ve Rey Manaj, kaleci Gökhan ile Okoronkwo’nun kadroya dahil edildiği aktarıldı. Hocanın değişiminin ardından İsmet Hoca ile ivmelenme yakalandığı kaydedildi. Play-off konusunda ise bir-iki maçla hedefin yakalanamadığı ifade edildi.

Güçlü finansal yapı için atılan adımlar bölümünde ise öncelikli hedefin sürdürülebilir bir yapı oluşturmak olduğuna vurgu yapıldı. Puan silme cezası ve Pritchard dosyası gibi konuların son anda çözüldüğü, üç yıllık transfer yasağı riskinin engellendiği belirtildi. Kulübün şu an alt sıralardan play-off çıtasına kadar yükseldiği ve bunun bir başarı olduğu ifade edildi.

Genel Kurul ve yeni adaylar konusuna değinildi. Haziran ayının ilk haftasında planlanan olağan genel kurul süreci için yeni adaylar beklediğini, kongrenin şehrin ve adayların hazır olması gerektiğini belirtti. Özçoban, şu aşamada yeniden aday olmadığını kaydetti.

Mali tablo ve borç durumu bölümünde ise kulübün mali durumu daha net paylaşıldı. Belirtilen rakamlara göre bu yıl yaklaşık 613 milyon lira ödenen miktarın bulunduğu, mevcut borcun yaklaşık 320 milyon lira civarında olduğu vurgulandı. Borçlar konusunda gelinen noktada, kulübün devredilebilir hale geldiği ve kim gelirse gelsin maddi kaygıların azalacağı ifade edildi.

Toplantıda sözü edilen başlıklar doğrultusunda basın mensuplarının soruları yanıtlandı ve kulübün geleceğine dair kaygılar ile umutlar paylaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.