Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 18°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Adalet Bakanı Gürlek: Yargı, hukuk gücüyle çözülecek ve tehditler kabul edilmez

Adalet Bakanı Gürlek, yargının güç ve hukuka bağlı çalışacağını vurguluyor; tehditlere karşı kararlı duruş ve adaletin tesisi önceliklidır.

Adalet Bakanı Gürlek: Yargı, hukuk gücüyle çözülecek ve tehditler kabul edilmez
9 Mayıs 2026 12:36
5
A+
A-

Haber Özeti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir televizyon programında Adalet Bakanı Akın Gürlek‘e yönelik iddialarını gündeme taşıdı. Özel, Erdoğan ile kriptolu telefon üzerinden görüşme yapıldığı ve yargı süreçlerinin bu hat üzerinden yönlendirildiği yönünde ifadeler kullandı.

Gürlek ise sosyal medya üzerinden yayımladığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonunun adaletin yüzyılı ile pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan, çocukları koruma, aileleri huzursuzluktan uzak tutma, suç odaklarıyla mücadele ve devlet kurumlarının hesap verebilirliğini artırma amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Gürlek’in açıklamaları, meslek hayatı boyunca terör örgütleri, suç şebekeleri ve vesayet odaklarına karşı hukukun gücüyle mücadele edileceği ifadelerini içerdi. Bakan, Özel’in hedef alıcı iddialarını iftira siyaseti olarak nitelendirdi ve yargı süreçlerinin darbe olarak gösterilmesini eleştirdi. Yargı süreçlerinde bağımsızlık ve devlet ciddiyeti vurgusu yapan Gürlek, hâkim ve savcıları tehdit eden söylemlerin reddedildiğini belirtti.

Gürlek, daha önce açılan davalarda kazanılan sonuçlara atıfta bulunarak, yeni iddialara karşı da hukuki adımların atılacağını söyledi. Milletimizin ferasetiyle bu tür yönelimlerin boşa çıkarılacağını ifade etti.

İçerikte taraflar arasındaki diyalog ve ifadeler, kamuoyunun merakını oluşturan başlıklar altında yer alıyor. Ancak içerikte geçen ifadelerin doğruluğu ile ilgili bağımsız bir doğrulama gerekliliği bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.