Dolar 45,3667
Euro 53,3333
Altın 6.888,60
BİST 15.040,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Az Bulutlu
Sivas
15°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 21°C

ASELSAN ve Türkiye’nin Savunma Ekosisteminde Yeni İş Birlikleri

ASELSAN ve Türkiye’nin savunma ekosistemindeki yeni iş birlikleriyle güçlenen milli kapasite ve ulusal teknolojik gelişmelerin aktüel analizini sunuyor.

ASELSAN ve Türkiye’nin Savunma Ekosisteminde Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2026 14:06
6
A+
A-

ASELSAN Türkiye’nin En Değerli Şirketi: Savunma Ekosisteminin Güç Birliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Savunma, Havacılık ve Uzay alanlarında tedarikçileri geliştirme amacıyla düzenlenen iş birliği törüne katıldı. Törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, KOSGEB Başkanlığı yetkilileri, Türkiye Uzay Ajansı ve SAHA İstanbul gibi paydaş kurumlar da iştirak etti.

Bakan Kacır konuşmasında, TÜRKSAT 6A ile başlayan yerli ve milli uydu çalışmalarının gelecekte TÜRKSAT 7A projesiyle güçlenmesini öngördü. ASELSAN’ın yaklaşık 40 milyar dolar değerindeki küresel konumu ve Türkiye’nin savunma sanayisindeki ekosistemi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Ayrıca KOSGEB Kapasite Geliştirme Programı kapsamında savunma, havacılık ve uzay KOBİ’lerine yönelik 20 milyon liraya kadar kredi desteğinin 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vadeli olarak verileceğini vurguladı.

Konuşmada KOBİ’lere kredi tutarını 20 milyon liradan 30 milyon liraya çıkarmak gibi hedefler de paylaşıldı. Uygun şartlarla seçilecek firmalara kredi imkanı sağlayacak özel bir pencerenin kurulduğu belirtildi; paydaş kurumlar arasında HAB, SAHA İstanbul, Turkish Technic, TÜRKSAT ve Türkiye Uzay Ajansı gibi aktörler yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise, sektörü destekleme amacıyla yerli ve milli üretim odaklı kredilerin verilmesini önemli buldu. Savunma sanayinin havacılık, hızlı tren teknolojileri vb. sektörlerle birbirini tetiklediğini ifade etti ve alınan kredilerin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Etkinlikte savunma, havacılık ve uzay ekosisteminin koordineli çalışmasının Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artıracağı vurgulandı. Açılış konuşmalarında ASELSAN Türkiye’nin en değerli şirketi ifadesi ve Türkiye’nin ileri teknoloji hedefleri tekrarlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.