Dolar 45,8248
Euro 53,4784
Altın 6.687,67
BİST 13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 17°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 14°C
Cts 15°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Mazgaldaki yavru kedi için parkta sahiplendirme çağrısı

Mazgaldaki yavru kedi için parkta sahiplendirme çağrısını paylaşın; sevimli cana sıcak yuva bulma umuduyla yardım edin.

Mazgaldaki yavru kedi için parkta sahiplendirme çağrısı
19 Mayıs 2026 13:06
28
A+
A-

MAZGALDA DOĞUM YAPTI: Parkta yaşayan kedinin yavruları için destek çağrısı

Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi Ayşe Kartal Parkı’nda yaşayan sokak kedisi Çito’nun 4’ü sağlıklı olmak üzere toplam bir yılda doğurduğu yavrular, 28 Mart gecesi etkili olan sağanak sırasında mazgaldaki suyla dolmuş bölgede mahsur kalan bir yavru nedeniyle dikkat çekti. Yavrunun kurtarılmasıyla birlikte annenin ve diğer yavruların güvenliği için mahalledeki hayvanseverler seferber oldu.

Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Mustafa Akbayır, parkta yaklaşık 6 yıldır yaşadıkları mahallede kedinin doğumlarını ve yavrularını әzlemesini sürdürdüklerini belirtti. Anne kedi Çito’nun ağaçların altında bulunan mazgala gebeyken doğum yaptığı ve yavrularını orada büyütmeye çalıştığı ifade edildi. 28 Mart gecesi yerel sağanakla mazgalın suyla dolması, yavru kedinin kurtarılmasına yol açtı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan aile, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yavru kediyi sudan çıkarmasını sağladı. Şu anda anne Çito ve yavrular parkta birlikte yaşamlarını sürdürmekte.

Yaşanan olay, parkta koruma altında olan yavruların sahiplendirilmesi gerektiği yönünde çağrıyı güçlendirdi. Yaklaşık iki aydır yavrulara bakımlarını yapan aile, hayvanseverlerden destek talep ediyor. Adları arasında İnce ayrıntı olarak görülen ‘İnek’, ‘Pırtık’, ‘Yırtık’ ve ‘Bıdık’ gibi isimler, parkta bulunan kediler için kullanılıyor. Kurtarılan yavrunun adı Pırtık olarak anılırken, isminin Sadri Alışık filminden esinlenildiği belirtildi. Anne Çito ile yavrularına mama ve su vermeye devam eden Akbayır ve eşi, sahiplendirme için çağrıda bulundu ve parkta bu amaçla bilgilendirme afişleri asıldı.

İlgili konunun bugün için bir sonun olup olmadığı netleşmese de hayvanseverler, yavrular için sıcak bir yuva bulma umudunu taşıyor. Park ve çevresinde kedilerin yaşamını kolaylaştırmak adına benzer desteklerin sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.