Dolar 46,2690
Euro 53,5644
Altın 6.277,08
BİST 13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Yağmurlu
Sivas
22°C
Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Uluslararası Kaçış ve Tutuklama Şoku: Angleo Pandeli Endonezya’da Yakalandı

Uluslararası kaçış ve tutuklama şoku: Angleo Pandeli Endonezya’da yakalandı; gelişmeleri hızlı ve net analizlerle okuyun.

Uluslararası Kaçış ve Tutuklama Şoku: Angleo Pandeli Endonezya’da Yakalandı
14 Haziran 2026 00:26
4
A+
A-

Endonezya tatil cenneti Bali, uluslararası düzeyde sürpriz bir operasyonla adeta gündeme oturdu. İki yıl önce kaybolan ve aranan Avustralyalı çete lideri Angelo Pandeli, sahte pasaportla Afrika’ya kaçmaya çalışırken özel bir jetin tuvaletinde yakalandı.

Ngurah Rai Havalimanı Göçmenlik Bürosu ekipleri, Mozambik yönüne gitmekte olan yolcuları incelemeye aldı. “GAM” adına düzenlenen Brezilya pasaportu bulunan bir yolcuda ciddi uyumsuzluklar tespit edildi. Resmi bir giriş kaydı veya oturma izni bulunmayan şahısla ilgili uçuş süreci durduruldu; ancak karara uymayan kişiler, görevlilerin talimatlarını hiçe sayarak uçağa dönmeye çalıştı. Pilot, uyarılara rağmen kalkışa geçince güvenlik güçleri jetin hareketini durdurdu ve aprona geri çekilmesini sağladı.

Giriş yapılan arama sırasında, yolcuların arasında saklanan şüpheli, uçağın tuvaletinde saklanırken bulundu. Üzerindeki Brezilya pasaportunun tamamen sahte olduğu anlaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları sonucunda, bu kişinin iki yıldır aranan Sidney merkezli ünlü motosiklet çetesinin eski lideri Angelo Pandeli olduğuna dair net bulgular elde edildi.

Yetkililer, Pandeli’nin Interpol verilerine dayanarak uluslararası düzeyde faaliyet gösteren organize suç şebekesinin önemli figürlerinden biri olduğunu belirtiyor. Avustralya’ya yönelik büyük ölçekli uyuşturucu sevkiyatlarını yönettiği iddia edilen zanlı için uzun süredir kolluk kuvvetlerinden kaçtığı ifade ediliyor. Sahte belgelerle bölgeden kaçış ve şebekenin Avustralya dışından yönetilmesi çabalarının kanıtlandığı belirtiliyor.

Havalimanı yetkilileri, operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını duyurdu. Pandeli’nin Endonezya’ya girişinin ömür boyu yasaklandığı ve Avustralya’ya sınır dışı edildiği bilgisi paylaşıldı. Avustralya Federal Polisi ise Endonezyalı yetkililerle yürütülen çok yönlü soruşturmayı sürdürdüğünü açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.