Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
BİST 14.321,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Açık
Sivas
28°C
Açık
Cum 31°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 29°C

Çankaya Belediye Başkanı Gözaltında Operasyon Genişledi

Çankaya Belediye Başkanı hakkında süregelen operasyon genişledi; gelişmeleri hızlı ve güvenilir bilgilerle takip edin.

Çankaya Belediye Başkanı Gözaltında Operasyon Genişledi
11 Temmuz 2026 19:20
2
A+
A-

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in Gözaltı Operasyonu

Belediye Başkanı ve 36 şüpheli hakkında gözaltı Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başsavcılık koordinesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında suç örgütü kurma, suç örgütüne üye olma, rüşvet alma ve verme ile ihaleye fesat karıştırma suçlarına yönelik çalışma yürüttü. Soruşturma kapsamında, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile birlikte toplam 36 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerin adreslerinde arama yapılması ve suç unsurlarına el konulması talimatı verildi.

Gözaltı operasyonu ve gelişmeler Sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli yakalanarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Başkan Güner ise Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı; NATO zirvesi sürerken yurt dışına tatil için çıktığı belirtilen Güner’in yurta döndüğü bildirildi.

Gözaltına alınanlar ve firariler Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Mesut Akınca, Bora Özel, Mehmet Yıldırım, Ali Yalçın ve Songül Ulusal gibi isimler bulunuyor. Fiili firar edenler arasında Ferdi Onuş, Ferit Onuş, Serdar Cemaloğlu, Menderes Cemaloğlu, Atilla Ersan ve Celal Kalkan yer alıyor.

Gözaltına alınanlar arasında belediyeye ilişkin görevler Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, Çankaya Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ağırman ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekili Emre Doğan’ın da dahil olduğu bilgisi alınmıştır.

Gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve operasyonun kapsamı ile ulaşılan bilgiler ilerleyen saatlerde paylaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.