Dolar 46,9980
Euro 53,7923
Altın 6.131,31
BİST 14.077,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 28°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
28°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 27°C

İkiz judocu Elçin ve Burçin Karakazan Avrupa üçüncüsü oldu

İkiz judocu Elçin ve Burçin Karakazan, Avrupa üçüncüsü olarak büyük başarıya imza attı; genç yeteneklerden ilham veren bir başarı hikâyesi.

İkiz judocu Elçin ve Burçin Karakazan Avrupa üçüncüsü oldu
13 Temmuz 2026 16:10
5
A+
A-

İkiz Judocular Elçin ve Burçin Karakazan Danışmanlığında Büyük Hedefler

20 yaşında olmayan ikizler Elçin ve Burçin Karakazan, birlikte sürdürdükleri judo kariyerlerinde önemli ilerlemeler kaydetti. Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla adlarından söz ettiren kardeşler, yaklaşık 8 yıldır aynı antrenmanprogramını paylaşıyor. En son Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda Elçin, bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Bu başarı, onları bir sonraki hedef olan Ümitler Dünya Şampiyonası’nda daha ileriye taşıyacak bir adım olarak görüyorlar.

Elçin Karakazan: “İstiklal Marşımızı okutarak ülkeme gururlu bir şekilde dönmek istiyorum”

İkizler, geçmiş yıllarda Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında birçok başarı elde etti. Elçin, İsminin geçtiği açıklamada şunları söyledi: “İkizimle birlikte judoya 8 yıl önce antrenörlerimizle başladık ve çok da severek devam ediyoruz. Son olarak Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandım. Ekvador’da düzenlenecek Ümitler Dünya Şampiyonası’nda da şampiyon olup, İstiklal Marşımızı okutarak ülkeme gururlu bir şekilde dönmek istiyorum.”

Onur Akgün: “Hedefimiz daha büyük başarılar, madalyalar ve dünya şampiyonlukları”

Antrenör Onur Akgün, öğrencileriyle uzun yıllardır çalıştıklarını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Elçin ve Burçin kızımızla birçok uluslararası turnuvada derece elde ettiler. Bu yıl Elçin, Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Amacımız daha büyük başarılar, madalyalar ve dünya şamporlukları. Şu andaki bütün mücadeleleri olimpiyatlara yetişebilmek. Uluslararası arenalarda elde ettikleri başarılar bizim için gurur kaynağı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.