Dolar 48,0749
Euro 56,1100
Altın 7.193,60
BİST 14.501,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 33°C
Az Bulutlu
Sivas
33°C
Az Bulutlu
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 29°C
Per 28°C

İkizlerin Ayrılması İçin Yürütülen Operasyonda Trafo Yaşanan Facia

İkizlerin ayrılığıyla ilgili operasyonun trajedisini ele alan bu içerik, olayın perde arkası, etkileri ve güvenlik önlemleriyle derinlemesine inceliyor.

İkizlerin Ayrılması İçin Yürütülen Operasyonda Trafo Yaşanan Facia
25 Ağustos 2026 00:46
4
A+
A-

İkizler ve Ayrılma Ameliyatı

Ribeirão Preto kentinde Ikizler Helena ve Heloísa Batista da Silva, birbirlerinden ayrılmayı hedefleyen son operasyonda kaybetti. Üstelik bu operasyon öncesinde, doğumdan itibaren süren bakım süreci devam etti.

Operasyonlar ve Süreç – Kardeşlerin ayrılmasına yönelik önceki dört operasyon gerçekleşti. Son ameliyat, ayrılığın tamamlanması için yaklaşık 15 saat sürdü ve operasyonda 50’den fazla sağlık çalışanı görev aldı.

Ameliyat Sırasında Yaşananlar – Ameliyat sırasında bir ikizde yüksek, diğerinde düşük tansiyon kaydedildi ve ikizler tamamen ayrıldıktan sonra hemodinamik dengesizlikler görüldü. Doktorlar, bu durumun hayati organlara kan akışını etkileyebileceğini belirtti.

Kardiyovasküler ve Sağlık Durumu – Ameliyatın ardından ikizlerin kalp ve dolaşım sistemlerinde ciddi sorunlar meydana geldi. Helena’nın kalbi 23.12’de, Heloísa’nın 23.26’da durdu. Ekipler yaklaşık 25 dakika müdahalede bulundu fakat yoğun çabalar sonuç vermedi ve her iki bebek de hayatını kaybetti.

Uzman Görüşü – Plastik cerrah Dr. Jayme Farina Júnior, iki kardeşin uzun süredir pek çok sağlık sorunuyla mücadele ettiğini ifade etti. Zatürre atakları, trakeostomi ve gastrostomi gerekliliği gibi durumlar vücutlarını zayıflattı. Ayrılık sürecinin son aşamasında ise vücutlar yaşanan değişime dayanamayarak kalp durması yaşandı.

Aile ve Destek – Baba Amarildo Batista da Silva, operasyon süresince çocuklarını kurtarmaya çalışan sağlık ekibine teşekkür etti ve doktorları suçlamadığını belirtti. Ailesi, kayıp için başsağlığı diledi ve sağlık çalışanlarının özverisini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.