Dolar 47,5953
Euro 55,0659
Altın 6.521,17
BİST 13.685,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 30°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
30°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 32°C
Paz 30°C

Millî Dayanışma Teklifi Güçlendirilirken Şehit Aileleri ve Gazilerin Hassasiyeti Öne Çıkarılıyor

Milli Dayanışma Teklifi güçlenirken şehit ailesi ve gazilerin hassasiyetini öne çıkaran akıcı, duyarlı bir içerik sunuyor.

Millî Dayanışma Teklifi Güçlendirilirken Şehit Aileleri ve Gazilerin Hassasiyeti Öne Çıkarılıyor
6 Ağustos 2026 12:42
5
A+
A-

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TBMM’ye sunulan Millî Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Gürlek, taslağın terör saldırısı talimatı verenler ile güvenlik güçlerini şehit edenlere ilişkin bir düzenleme içermediğini vurguladı. “ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN HASSASİYETİ TEMEL ÖLÇÜ OLACAKTIR” ifadesiyle, süreçte anayasa ve hukuk devleti ilkelerinin korunacağını belirtti. Şehit aileleri ile gazilerin hassasiyetlerinin temel ölçü olarak alınacağını belirtti ve onların onurunu ve aziz hatıralarını incitecek hiçbir tasarrufa izin verilmeyecektir şeklinde vurgu yaptı.

Gürlek, sosyal medya üzerinden paylaştığı video mesajında, ülkenin güvenliğini ve huzurunu önceleyen bir millî devlet politikası olan terörsüz Türkiye hedefini yineledi. Mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Terörsüz Türkiye; milletimizin huzurunu, devletimizin güvenliğini ve ortak geleceğimizi esas alan millî bir devlet politikasıdır.”

Resmi konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve ilgili paydaşlara teşekkür edildi. Kanun teklifinin ülke ve millet için hayırlı olması dilekleriyle sözler tamamlandı; Ayrıntılar ilerleyen dakikalarda paylaşılacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.