Dolar 47,5597
Euro 54,7936
Altın 6.224,01
BİST 13.472,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 31°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
31°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Milli Dayanışma ve Bütünleşmeyi Hedefleyen Çerçeve Yasa Taslağı

Milli Dayanışma ve Bütünleşmeyi Hedefleyen Çerçeve Yasa Taslağı: toplumsal dayanışmayı güçlendiren, kapsayıcı ve adil bir gelecek için yol haritası.

Milli Dayanışma ve Bütünleşmeyi Hedefleyen Çerçeve Yasa Taslağı
4 Ağustos 2026 13:08
3
A+
A-

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi

Terörsüz Türkiye süreci kapsamında TBMM’ye sunulması planlanan çerçeve yasa taslağının ayrıntıları netleşmeye başladı. Taslağın amacı, farklı toplumsal kesimler arasında uzlaşıyı güçlendirmek ve dayanışmayı pekiştirmek olarak öne çıkıyor.

GENİŞ SİYASİ MUTABAKATI HEDEFLENİYOR

Kanun teklifinin Meclis’teki bütün siyasi partilerin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulması hedefleniyor. AK Parti’nin, bu kapsamda Yeni Parti ile de görüşme yaptığı belirtiliyor. Parlamento çatısı altında sürdürülmekte olan temasların, mümkün olan en geniş toplumsal ve siyasi uzlaşıyla hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

MECLİS TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK?

Görüşmeler tamamlandıktan sonra teklif kısa süre içerisinde TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Sunulduktan sonra ilk olarak Adalet Komisyonu’nda ele alınacak olan taslak, komisyondaki görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek.

METİN İMZAYA AÇILDI

Kulisler, taslak üzerinde geniş uzlaşı sağlandığını ve grubu olan partilerden önemli ölçüde imza alınmasının hedeflendiğini belirtiyor. AK Parti Grup Başkanı Güler’in Yeni Parti, CHP ve Yeni Yol grubu yöneticileriyle yaptığı görüşmelerde, İYİ Parti dışındaki grupların taslakla ilgili olumlu yaklaştığı; ancak bazı itirazlar ve çekinceler nedeniyle ortak imzaya sıcak bakmadıkları ifade ediliyor. AK Parti ve MHP gruplarının da imza için aday olması durumunda teklife dair hareketlilik artabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.