Dolar 48,0206
Euro 56,1267
Altın 7.107,39
BİST 14.514,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 31°C
Açık
Sivas
31°C
Açık
Cts 34°C
Paz 33°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Sıcak Havanın Ardından Yağmur Altında Serinleyen Köylü

Sıcak havanın ardından yağmurun ferahlatıcı etkisi köy hayatını serinletiyor; doğa, tazelik ve umut dolu anlar anlatılıyor.

Sıcak Havanın Ardından Yağmur Altında Serinleyen Köylü
22 Ağustos 2026 12:06
4
A+
A-

Gök Gökçe’nin Sıcak Günlerde Yağmurla Serinlemek İçin Aldığı Sıra dışı Yol

Mehmet Gökçe, Sivas’ın Olukman köyünde tarlada çalışırken yoğun sıcaklık nedeniyle bunaldı. Çalışmasını tamamladıktan sonra köye dönüş yapan Gökçe, hava aniden kararmaya başlayan bir yağışla serinlemek için yağmurun altına geçmeyi tercih etti. Kaldırımın üstüne oturarak yağmurun altında adeta açık havada banyo yapan Gökçe’nin bu hareketi köy sakinlerinin ilgisini çekti.

Yağmurun altında serinleyen anlar anbean kayda alınarak cep telefonu kameralarıyla paylaşıldı ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Gökçe, serinlemek için yağmurun altına geçtiğini şu sözlerle ifade etti: “Serinlemek için yağmurun altına geçtim ve bir kaldırımın üzerine oturdum. Bir şampuanım yoktu, o da olsaydı çok daha güzel olurdu.”

Köy halkı, sıcak havalarda farklı yöntemlerle serinlemeyi sürdüren insanları olup olmadığını konuşurken, Gökçe’nin soğuk havayı seven bir kişi olduğuna dair ifadeleri de dikkat çekti. “Biz sıcağı sevmeyen insanlarız” diyen Gökçe, tarla çalışmalarından sonra köyüne döndüğünde yağmurun bereketli başladığını gördüğünü belirtti. Yağmurun yağmasıyla serinleyen anlar, sosyal medyada da ilgi gördü ve vatandaşlar bu olağandışı serinleme yöntemini konuşmaya devam etti.

Gökçe’nin serinlemek için yağmurun altına geçmesi ve bir kaldırımın üzerine oturması, köyde kısa süreli bir fenomen olarak kaydedildi. Yağmurun etkisiyle vücudunu soğuturken, köydeki günlük yaşam da bu olayın yankısını sürdürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.