Dolar 49,6918
Euro 55,7233
Altın 6.384,76
BİST 11.116,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 17°C
Az Bulutlu
Sivas
17°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Erbakan: Aile ve Nüfus Tehditlere Karşı Milli Duruş

Erbakan: Aile ve Nüfus Tehditlere Karşı Milli Duruş – geleneksel değerler, toplumsal güvenlik ve ileriye dönük Türkiye planlarıyla aileyi güçlendiren rehber.

Erbakan: Aile ve Nüfus Tehditlere Karşı Milli Duruş
6 Eylül 2026 15:18
116
A+
A-

Erbakan: Aile ve Doğurganlık Ülküye Dayanan Milli Duruşun Temeli

Erbakan, Milli Gençlik Derneği’nde gerçekleştirilen ve partisinin İl Sorumluları ile İl Başkanları Toplantısı kapsamında yaptığı konuşmada aile kurumunun milletin temeli ve çekirdeği olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’deki boşanma oranlarına değinen Erbakan, resmi rakamlara göre bir yılda yaklaşık 200 bine yakın boşanma gerçekleştiğini söyledi ve bunun milyonlarca insanı etkilediğini ifade etti.

Doğurganlık hızının 1,42’ye düştüğünü belirten Fatih Erbakan, nüfusun yaşlanmaya başladığını ifade ederek, “Eğer bu hızla giderse 2070-2080 yıllarında Türkiye’nin nüfusunun 50 milyonlara düşmesi muhtemeldir. Milletimiz aile yapısından koparılmak isteniyor…” şeklinde konuştu. Bu vurgu ile manevi cepheye atıfta bulunan Erbakan, geçmişin önemli milli zaferlerini hatırlatarak bugün karşı karşıya olunan tehditlerin manevi boyutunu öne çıkardı.

– Yeniden Refah Partisi olarak duruşumuz nettir Erbakan, Meclis’te kabul edilen çerçeve yasa oylamasında partisinin çekimser kalma nedenlerini açıkladı. Şehitlerin yeniden gelmemesi ve terörsüz bir Türkiye’nin milletin ortak hayali olduğunu belirten Erbakan, “Terörün bitmesine evet, teröristlerin affedilmesine hayır” dedi. Çerçeve yasa kapsamında atılacak adımların referanduma götürülmesi gerektiğini söyleyen Erbakan, milletin geleceğini belirleyecek kararın ancak millete ait olduğunun altını çizdi.

– İş başa düştü İktidara geldiklerinde üretim, istihdam ve ihracata odaklı bir model benimsemeyeceklerini aktaran Erbakan, 81 il için projelerinin olduğunu ve Allah rızası için çalışan kadrolarla ülkeyi yöneteceklerini ifade etti. Manevi kalkınmanın önemine vurgu yapan Erbakan, Milli Görüş’ün dış politika yaklaşımını da hatırlattı ve teşkilat mensuplarına sahada daha aktif çalışmalar yönünde çağrı yaptı.

Erbakan, “Sıkılmadık el, gidilmedik kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. İş başa düştü. Zafer inananların olacak ve zafer yakındır.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Ayrıca Davutoğlu hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla açılan soruşturmayla ilgili olarak geçmişteki bir konuşmanın incelenmesi gerektiğini belirtti ve “2022’deki bu dosyaların 2026’da yeniden gündeme getirilmesi anlaşılır değildir” dedi. Melih Gökçek ile ilgili yürütülen soruşturma üzerine ise iddiaların varsa ilgililerin bunları ispatlaması gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.