Dolar 48,2973
Euro 55,9616
Altın 6.717,64
BİST 13.953,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 26°C
Per 28°C
Cum 26°C
Cts 24°C

Erdoğan: Suriye’de Terörün Devrinin Sonu Gelmeli

Erdoğan: Suriye’de terörün yükselişi sona ermeli; barışa giden güvenli bir gelecek için çözüm adımları masada, ulusal ve bölgesel istikrar vurgulanıyor.

Erdoğan: Suriye’de Terörün Devrinin Sonu Gelmeli
2 Eylül 2026 13:40
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. TERÖR DEFTERİ, SİLAHIN VE ŞİDDETİN DEVRİ ARTIK KAPANMALI ifadelerini vurgulayan Erdoğan, Suriye konusunda SDG/YPG’nin feshi ve Suriye ordusuyla entegrasyonu sürecini yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye olarak entegrasyonun uygulanmasını izliyoruz ve sahadaki gelişmeleri dikkatle takip edeceğiz.

Erdoğan, Suriye’nin tüm unsurlarıyla bir ve bütün olması gerektiğini belirterek, açıklanan kararın kardeş Suriye halkı adına memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Kararın sahada uygulanabilirliği konusunda Türkiye’nin hassasiyetini koruyacağını ifade etti.

AHMED ŞARA’YA ÖVGÜ: Suriye Cumhurbaşkanı’nın zorlu süreçleri başarıyla yönettiğini söyleyen Erdoğan, sürdürülebilir kalkınma ve kapasite artışı için entegrasyonun kritik olduğuna işaret etti. “Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” diyen Erdoğan ayrıca Şara’yı övdü ve entegrasyon sürecinden duyulan ümitleri dile getirdi.

ABD’NİN SURİYE POLİTİKASI: Erdoğan, ABD’nin “tek bayrak, tek ordu” söylemiyle bile Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapmasının gerçekçi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Suriye politikalarının temel hatlarını bugün de dün söylediğiyle aynı gördüğünü belirterek, Amerika’nın da gerçekleri görmeye başladığını kaydetti.

YENİDEN İNŞA VE PROVOKASYON UYARISI: Erdoğan, Suriye halkının ağır bedeller ödediğini hatırlatarak uluslararası topluma birlik çağrısı yaptı. Suriye’nin yeniden inşası için komşu ve dost ülkelerin katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Suriye’nin istikrarı için fitne tohumlarını temizlemenin öncelik olduğuna işaret etti.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.