Dolar 48,6749
Euro 56,0622
Altın 6.825,79
BİST 13.551,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Sermaye Araçlarına Yönelik Paylaşımlara Engelleme Başlatıldı

Sermaye araçlarına ilişkin paylaşımlara getirilen engellemeyle ilgili gelişmeleri hızlı ve güvenilir şekilde aktaracağız.

Sermaye Araçlarına Yönelik Paylaşımlara Engelleme Başlatıldı
17 Eylül 2026 18:24
3
A+
A-

246 Sosyal Medya Hesabı Kapatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sermaye piyasası araçlarına yönelik spekülasyon yapıldığı belirlenen 246 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Soruşturma, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda sürüyor. Hesap yöneticilerinin piyasa düzenini bozma ve yatırımcıları yanıltma amacıyla hareket ettiği belirtilirken, adli süreç devam ediyor.

Yetkililer, platform sağlayıcıları ve kullanıcılar arasındaki etkileşimin, manipülasyon riski taşıdığını vurguluyor ve benzer adımlar için incelemelerin süreceğini açıkladı.

Bu adımlar, yatırımcı güvenini korumaya yönelik bir önlem olarak değerlendiriliyor ve teknik olarak erişim engelleriyle birlikte soruşturmanın ilerlemesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.