Dolar 49,3920
Euro 55,3812
Altın 6.583,73
BİST 12.250,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 18°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
18°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 17°C

İzmir’de Kadro Değişikliği Tartışması ve Meclis Çalışmaları

İzmir’de kadro değişikliği tartışması ve meclis çalışmaları konusunda güncel analiz ve gelişmeler, karar süreçleriyle politika etkilerini özetliyor.

İzmir’de Kadro Değişikliği Tartışması ve Meclis Çalışmaları
14 Ekim 2026 11:10
5
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılımı sonrası kent siyaseti ve belediye yönetimine etkileri tartışılıyor

İzmir’deki siyasi dengelerde önemli bir değişim yaratan gelişmede, Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişinin belediye yönetimini nasıl etkileyeceği merak konusuydu. Tugay’ın mevcut bürokratlarla çalışmaya devam edip etmeyeceği ve yönetim kadrosunda herhangi bir yeniden görevlendirme yapılıp yapılmayacağı soruları gündeme geldi. Yeni açıklamalarda, kadro değişiklikleri konusunda net bir yaklaşım sergilenmedi ancak sürecin kendi doğal dinamikleri içinde işleyeceği belirtildi.

Belediye kadrosu ve güven esaslı çalışma ilkesi

Röportajında kadro değişikliklerine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Tugay, “Güvenebileceğim, İzmir’e sadık, siyaseti değil hizmeti ön plana alan insanlarla çalışmaya özen gösterdim. Mevcut arkadaşlarımızın hiçbiri siyasi bir bakış açısıyla belediye yönetiminde değil; hepsi bürokrat ya da kamu görevlisi olarak görevini yapıyor. Siyaseti belediyeden uzak tutmak için mücadele ettim ve bu yönde devam edeceğim. En iyi insan, görevini en iyi şekilde yapandır” ifadelerini kullandı. Bir arkadaşımız liyakatle ve çalışkanlıkla görevini yapıyorsa kimsenin ona dokunmasına müsaade etmem mesajını da yineledi. Şu anda kadrodan genel bir memnuniyet bildirildi; akıllarda net bir görevden alma veya yerine birisini getirme planı bulunmamakla birlikte, ihtiyaç halinde bazı görev değişikliklerinin doğruluk ve performans kriterleriyle değerlendirileceği belirtildi. Siyasi kararlar söz konusu olmayacaktır.

Meclis çalışmaları ve uzlaşmacı tavır

Tugay, meclis çalışmalarında herhangi bir darboğaza yol açacak bir durum olmadığını vurgulayarak, “İzmir’in 30 ilçesine Büyükşehir hizmetini adil ve doğru şekilde götürmeye devam edeceğim. Hiçbir ilçe belediye başkanıyla ya da ilçeyle siyasi bir ayrışma düşünmüyorum. ‘Biz meclisi çalıştırmayacağız’ diyen bazı belediye başkanlarının olduğuna dair duyumlar var; bu yorumların doğru olmadığını umuyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerindeki hizmet devam etmektedir ve meclisin çalışması engellense bile sonunda dengeler kurulacaktır. Uzlaşmacı bir insanım, kavgacı değilim. Hizmeti engellemeye yönelik adımlar atılırsa gerekli yanıt verilecektir” dedi.

Kaynak bilgileri içeren ifadeler metinden çıkarılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.