Dolar 49,2705
Euro 55,2972
Altın 6.644,78
BİST 12.265,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 23°C
Az Bulutlu
Sivas
23°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 17°C
Per 16°C

Terörsüz Türkiye hedefiyle bölgesel toplantı

Terörsüz Türkiye hedefiyle bölgesel toplantıda güvenlik ve istikrar için ziyaretler, işbirliği ve reformlar ele alınacak; barış için ortak adımlar anlatılacak.

Terörsüz Türkiye hedefiyle bölgesel toplantı
11 Ekim 2026 18:08
4
A+
A-

Mersin – Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda milli birlik, toplumsal huzur ve ekonomik kalkınmanın güçlendirilmesi amacıyla bir çalışma programı başlattı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 16 il başkanının katıldığı toplantıda saha çalışmaları ve bölgesel sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıda Türkiye‘nin 7 bölgesinde ve 81 ilinde yürütülecek çalışmaların yol haritası değerlendirildi. İlk aşamada Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki saha çalışmaları önceliklendirilirken, bölgesel ekonomik sorunlar, yatırım olanakları, istihdam ve toplumsal bütünleşmeye yönelik projeler ele alındı.

TEDB Genel Başkanı Akçam toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye‘nin geleceği için milli birlik, toplumsal huzur ve ekonomik kalkınmanın birbirini tamamlayan temel unsurlar olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin sürece ilişkin iradesini desteklediklerini belirten Akçam, şu ifadeleri paylaştı: “Terörsüz Türkiye, güçlü ve müreffeh Türkiye’nin teminatıdır”.

Akçam ayrıca, “16 İl Başkanımızla bir araya gelerek önemli bir adım attık” sözleriyle toplantının sadece istişare buluşması olmadığına vurgu yaptı. Vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ve beklentilerini tespit ettiklerini ifade eden lider, sahadan gelen talepleri somut çözüm önerilerine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. 81 ilde sorunlar, beklentiler ve çözüm önerileri kayıt altında şeklindeki ifadelerle toplantının kapsamını özetledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.