Dolar 50,1498
Euro 55,9219
Altın 6.556,39
BİST 11.482,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Paz 1°C
Pts 3°C
Sal 6°C
Çar 7°C

Adalet talebiyle anılan motokuryenin 4. yıl anması

Adalet talebiyle anılan motokuryenin 4. yıl dönümünü, saygılı ve duyarlı bir anma ile hatırlatan etkileyici bir içerik.

Adalet talebiyle anılan motokuryenin 4. yıl anması
7 Kasım 2026 16:38
4
A+
A-

ANKARA

Motokurye Samet Özgül’ün 4. yıl dönümünde anma için Yenimahalle’de toplanan aile ve arkadaşlar, adalet talebini vurguladı.

Samet Özgül, 5 Kasım 2022 gecesi Ankara’da motosikletle seyrederken tartıştığı üç kişiyle yaşanan olayda ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Ailesi ve kardeşi Berna Özgül, olayla ilgili çeşitli ayrıntıları paylaştı; alkol testi yapıldığını, ancak uyuşturucu testi yapılmadığını savundu. Șüphelilerin geçmişlerinde uyuşturucu madde satışı ve bulundurmayla ilgili kayıtların bulunduğunu belirten Berna Özgül, olayın 5 Kasım gecesi geçtiğini ve 6 Kasım sabahına kadar polis tarafından bilgilendirme yapılmadığını ifade etti.

Benzin istasyonuna yakın bir yerde yaşanan olayda, güvenlik kamerası görüntülerinin eksiklikler taşıdığı ve bazı alanların gölgede kaldığına dikkati çeken Özgül, bilirkişi raporundaki eksikliklere vurgu yaptı. Olay yerindeki kamera kaydı ve güvenlik güvenlik kameralarının daha netleştirilmesi halinde aydınlatılabileceğini söyledi. Boğazından bıçaklanan ve darp edilen arkadaşlarının olay sonrası hastaneye yalnız götürüldüğünü belirten Özgül, telefonun bulunması konusunda da polisle ilgili eleştirilerini dile getirdi.

İstinaf Mahkemesi’nin kararına ilişkin olarak kardeş, sanık Halil İbrahim Demirci’ye 25 yıl hapis cezası verildiğini ve iyi hal indirimi uygulandığını, ancak olayla bağlantılı görülen bazı kişilerin serbest bırakıldığını belirtti. “Adalet yok, hukuk yok. Bu ülkede adalet yok” sözleriyle devam eden konuşmada, adalet talep eden bir topluluğun bulunduğu vurgulandı ve bu talep sadece kendileri için değil, tüm adalet arayanlar için olduğunu ifade edildi.

Etkinliğe dair aktarılan ifadeler arasında, gövde gösterisi niteliğinde olan talepler ve toplumun çeşitli kesimlerinin adalet arayışına ilişkin mesajlar bulunuyor. Ayrıca “Bugün karşılaştığımız tabloda” ifadesiyle başlayan düşüncelerle toplumsal sorunlar ve adalet arayışına değinildi.

Not: İçerikte yer alan pek çok ifade, aile ve arkadaşlarının karşılaştığı adalet arayışını aktarmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.