Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Gazze’de Hamas ve ABD arasındaki esir takası ve barış planı

Gazze’de Hamas ve ABD arasındaki esir takası ve barış planı detayları, bölgedeki gelişmeler ve olası etkileri hakkında kapsamlı bilgiler.

Gazze’de Hamas ve ABD arasındaki esir takası ve barış planı
4 Ekim 2025 03:00
45
A+
A-

Gazze’de Esir Takası ve Barış Umudu

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze planında esir değişimini kabul ettiğini ve diğer bazı maddelerin müzakerelerle çözülebileceğini açıkladı. Trump, yaptığı paylaşımla, “Hamas tarafından az önce yapılan açıklamaya dayanarak onların kalıcı bir barışa hazır olduklarına inanıyorum. İsrail, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ki esirleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarabilelim” dedi.

Gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu utanç tablosu artık son bulmalı” diyerek Hamas’ın Gazze’de ateşkes planına verdiği yanıtın, kalıcı barış için atılmış yapıcı bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, ayrıca, “İsrail’in tüm saldırılarını derhal durdurması ve ateşkes planına uyması gerekir. Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması ve kalıcı barışın sağlanması adına tüm adımlar hızla atılmalı. Bu soykırım ve utanç tablosu artık sona ermelidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin iki devletli çözüm hedefi doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğine vurgu yapan Erdoğan, “Görüşmelerin Filistin halkı için en hayırlı şekilde sonuçlanması ve uluslararası toplumun desteklediği iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için bütün imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.