Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 6°C
Az Bulutlu
Sivas
6°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 10°C
Cts 11°C
Paz 7°C

Bahçeli: İsrail Gazze’de soykırım sürdürülüyor, ateşkes yalan

Bahçeli, İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına dikkat çekerek, ateşkes iddialarının yalan olduğunu belirtti. Detaylar haberimizde.

Bahçeli: İsrail Gazze’de soykırım sürdürülüyor, ateşkes yalan
4 Kasım 2025 13:56
24
A+
A-

Bahçeli: İsrail Gazze’de soykırımı sürdürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, İsrail’in Gazze’de yaşam mücadesi veren sivillere karşı devam eden saldırılarını sert bir dille eleştirerek, “İsrail Gazze’de soykırımı sürdürüyor. Ateşkes kararına rağmen saldırılarını artırmaya devam ediyor” dedi. İsrail’in 254 masum insanın yaşamını yitirdiği saldırıları, paravan durumundaki ateşkes kararını kullanarak sürdürüyor şeklinde eleştiren Bahçeli, “Soykırım suçlusu İsrail, ateşkes kararını sadece bir kılıf olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin ‘terörsüz Türkiye’ olduğunu vurgulayan Bahçeli, bu ortak ülküye ulaşmak için yapılan çabaların boşa çıkmayacağını belirtti. Günümüzde devlet ve milletin birlik ve beraberliğiyle bu hedefe doğru emin adımlarla yaklaştıklarını dile getiren Bahçeli, terörle mücadele eden Türkiye’nin ilerlemesini engellemeye çalışanların çabalarının boşuna olduğunu ifade etti.

MHP, İmralı Sürecinde Active Rol Alabilir

Bahçeli, Meclis’te kurulacak olan komisyonun İmralı sürecine katkı sağlayabileceğine dikkat çekti. Milletvekillerinden oluşacak bu komisyonun, İmralı’ya giderek oradan gelen mesajları almak ve süreci güçlendirmek adına önemli bir adım olacağını belirten Bahçeli, “MHP böyle bir heyete katılmaya hazırdır” dedi. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın kararlılıkla yoluna devam edeceğine vurgu yaparak, “Cumhur İttifakı tarih boyunca gösterdiği iradeyle ve birlikle yeni yüzyılın inşasında önemli bir rol oynayacaktır” ifadesini kullandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın hatırlatılması üzerine, “Hukuki süreç sonuçlanmıştır ve Demirtaş’ın tahliyesinin siyasi ve hukuki anlamda uygun olacağı kanaatindeyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.