Dolar 47,5384
Euro 54,8269
Altın 6.206,96
BİST 13.449,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 32°C
Açık
Sivas
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 30°C

İl Genel Meclisi Ağustos toplantısında su tahsisi ve yatırımlar masada

İl Genel Meclisi Ağustos toplantısında su tahsisi ve yatırımlar masaya yatırılıyor; planlar, bütçe ve geleceğe yönelik adımlar ele alınacak.

İl Genel Meclisi Ağustos toplantısında su tahsisi ve yatırımlar masada
3 Ağustos 2026 13:08
6
A+
A-

İl Genel Meclisi Ağustos Toplantısı Özeti

Meclis, Ağustos ayı toplantısında çeşitli konuları görüştü. Başkan Mehmet Şarkışla yönetiminde yapılan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından Temmuz ayına ilişkin karar özetleri okundu. Gündemde 8 maddeyle birlikte gündem dışı madde de ele alındı.

İki köye su tahsisi kapsamında Suşehri ilçesine bağlı Naipli Karaağaç köyü ile İmranlı ilçesine bağlı Gökçebel köyüne içme ve kullanma suyu temini için çalışmalar değerlendirildi. Bu maddeyle ilgili karar süreci masaya yatırıldı.

Çevre ve araç yardımları kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sivas İl Özel İdaresi’ne hibe edilmesi planlanan mini kazıyıcı-yükleyici, paletli ekskavatör ve çöp toplama aracı konuları gündeme geldi. Araçların haczedilemeyip satılamayacağı yönünde karar alınması konusu tartışıldı ve meclisin onayına sunuldu.

Ödenekte revizyon: Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü bütçesinden kamulaştırma için aktarılan 30 milyon TL’lik ödeneğin, 10 milyon TL’ye düşürülmesi yönündeki madde de ele alındı. Tasarruf ve denge amaçlı yapılan bu değişiklik görüşüldü.

Kangal’da üretim ve depolama: Kuşkayası köyünde bulunan taşınmaz üzerinde Yanıcı, Parlayıcı ve Patlayıcı Maddeler Üretim ve Depolama Alanı kurulmasına ilişkin imar planı mecliste değerlendirildi. Kararda yer alan plan ve güvenlik kriterleri toplantıda masaya getirildi.

Gürün için imar planı: Böğrüdelik, Eskibektaşlı, Gökçeyazı, Karadoruk ve Konakpınar köylerinde yapılacak 14 türbinli alan için hazırlanan imar planı meclis üyelerinin incelemesine sunuldu. Yeniden düzenlenmesi ve bölgesel etkiler değerlendirilerek onay süreci takip edildi.

Sonuç: İlk birleşimde ayrıca gündem dışı bir madde ele alındı. Sivas İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları, önümüzdeki iş günlerinde farklı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.