Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 15°C
Yağmurlu
Sivas
15°C
Yağmurlu
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Vali Salih AYHAN’dan YKS Mesajı

Sivas Valisi Salih AYHAN’dan Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek gençlere mesaj

Vali Salih AYHAN’dan YKS Mesajı
24 Haziran 2021 13:22
419
A+
A-

Geleceğimizin Emaneti ve Teminatı Olan Sevgili Gençler;

Kovid-19 ile mücadelenin de içinde olduğu geride bıraktığımız sürede, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, yöneticilerimiz ve velilerimiz hep birlikte bu önemli sınav ile ilgili ciddi bir emek sarf ettiler. Gençlerimizin üniversiteye ilk adımı atmak için yaşayacağı bu sınav heyecanını bizler de yaşıyor ve paylaşıyoruz.

YKS, 26-27 Haziran tarihlerinde cumartesi günü saat 10.00’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), pazar günü saat 10.00’da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve pazar günü saat 15.30’da Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşecektir.

Kıymetli Öğrenciler;

Sınava büyük bir azim ve gayretle hazırlandınız, elinizden gelenin en iyisini yapabilmek için çok çalıştınız. Şimdi ise kendinize güvenme ve emeklerinizin karşılığını alma zamanıdır. Sizlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, yenilikçiliğe dayalı araştıran, sorgulayan; milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmanızdır.

Ruh ve beden sağlığınızın her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğu bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmenizi temenni ediyorum. Heyecanınızı da yürekten paylaşıyor, kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum. İnşallah her bir gencimiz emeğinin, bilgi ve birikiminin karşılığını başarılı bir sınav sonucu ile alacak ve hayalindeki üniversite ile öğretim hayatını devam ettirecektir. Sınav sonucu her ne olursa olsun, her gencimizin ulaşmak istediği hedefe bir gün mutlaka varacağına olan inancım tamdır.

Sevgili Anne ve Babalar;

Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu, onların gerginliğini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Sağlıklı ve mutlu bir aile hayatı her şeyden daha kıymetlidir.

Değerli Öğrencilerimiz, Sevgili Anne ve Babalar

YKS öncesi her türlü tedbirin alındığını önemle vurgulamak isterim. Sınavın yapılacağı okullarımız ve sınav salonları dezenfekte edilmiş; okullarımıza dezenfektan, maske ve sınav görevlileri için eldiven verilmiştir. Okullarımızda sınav öncesi öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize sosyal mesafe kuralına uyma, maske takma ve Covid 19 hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Sınavda görevli öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimiz sosyal mesafeye uygun bir şekilde sınava alınacaktır. Öğrencilerimiz; kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebileceklerdir.

Sınava girecek öğrencilerimizin motivasyonlarını olumsuz yönde etkileyecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve sınavın huzur ve güven içinde geçmesini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından okullarımızın içinde ve dışında gerekli tedbirler de alınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimize, öğrencilerimizin yetişmesinde her türlü fedakârlığı üstlenen, emek veren çok değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, YKS’’ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.