Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Parçalı Bulutlu
Sivas
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 15°C
Sal 5°C

28 Şubat Darbesi’nin 28. Yıl Dönümü Anıldı

28 Şubat Darbesi’nin 28. yıl dönümünde yaşanan olaylar, etkileri ve hatırlatılan dersler üzerine derinlemesine bir analiz. Türkiye’nin demokrasi tarihindeki önemli bir dönüm noktası olarak bu günün anlamı ve önemi ele alınıyor.

28 Şubat Darbesi’nin 28. Yıl Dönümü Anıldı
28 Şubat 2025 13:04 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2025 13:20
19
A+
A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl İnsan Hakları Birim Başkanı Ekrem Doğan, teşkilat üyeleriyle birlikte Türk demokrasi tarihinin en trajik olaylarından biri olan 28 Şubat Darbesi’nin 28. yıl dönümünde basın toplantısı düzenledi.

Doğan, 28 Şubat’ın karanlık yüzünü kınamak için bir araya geldiklerini belirterek, “28 Şubat’a ne ad verilirse verilsin, bu bir darbedir. Millet iradesine silah çekilmiştir. Seçilmiş hükümet, silahların gölgesi altında görevden alınmıştır. Sözde irtica bahanesiyle, bu ülkenin öz evlatlarına dini inançları sebebiyle karalama ve fişleme kampanyası başlatılmıştır. Gençlerin hayatları karartılmış ve gelecekleri ellerinden alınmıştır” dedi.

Doğan, darbeci zihniyetin toplumu dizayn etme çabalarına rağmen, milletin 2002 yılında bu zihniyeti reddettiğini söyledi. “2002’de iktidara gelen AK Parti, bu süreçte sadece altyapı yatırımları yapmakla kalmamış, aynı zamanda darbe ve vesayet odaklarını bozguna uğratmayı başarmıştır. Bugün gururla sahip olduğumuz savunma sanayi gibi başarılar, bu vesayet odaklarının çökertilmesinin ardından elde edilmiştir” diye konuştu.

Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin iradesinin her zaman savunulacağını vurgulayarak, “Bir daha 28 Şubat gibi süreçlerin yaşanmaması için demokrasi bilincini canlı tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak, “Bu ülke için taş üstüne taş koymayı bırakın, milletin sırtından kazandıklarıyla ona istikamet çizmeye çalışanları da millet en iyi şekilde görmektedir. AK Parti olarak, Allah’ın izni, milletimizin desteği ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.