Dolar 38,8394
Euro 44,0358
Altın 4.128,14
BİST 9.514,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 22°C
Az Bulutlu
Sivas
22°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Yusuf Tekin’den Özgür Özel’e Sert Yanıt ve Sınav Güvenliği Hakkında Açıklamalar

Yusuf Tekin’den Özgür Özel’e sert yanıt ve sınav güvenliği açıklamalarıyla ilgili detaylar, gündemdeki gelişmeleri ve tartışmaları öğrenin.

Yusuf Tekin’den Özgür Özel’e Sert Yanıt ve Sınav Güvenliği Hakkında Açıklamalar
30 Nisan 2025 14:03
19
A+
A-

Yusuf Tekin, Özgür Özel’in Jammer İddialarını Yalanladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in jammer kullandığı yönündeki iddialarına sert çıkış yapan Tekin, “Bu kadar büyük bir yalan nasıl uyduruyorlar bilmiyorum. Ben yaklaşık 2 yıldır Bakanım. Bakanlığımızda Bakan olarak ne jammer kullandım ne de ihtiyaç duydum” dedi.

Tekin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Komedi gibi bir şey, aslında ben daha önce söylemiştim, Özgür Özel benim için siyasi bir figür olmaktan çıktı. Onu önemsemiyorum ama Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı makamı benim için çok önemli. Kurtuluş Savaşı’nı yürüten başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı liderlerimizin oturduğu koltuk. O yüzden CHP Genel Başkanının bu tür açıklamalar yapmasına ve ona cevap vererek uyarıyorum.”

Jammer Kullanımı ve Sınav Güvenliği

Yusuf Tekin, sınavların güvenliği için kullanılan jammer cihazlarının varlığını doğruladı ve bu cihazların eğitim kurumlarında yasal ve gerekli olduğunu belirtti. “Bakanlığımızda jammer var mı, var doğrudur ancak sınavların güvenliğinin sağlanabilmesi için var” diyen Tekin, “Bu cihazlar, sınav sırasında iletişimi engellemek ve usulsüzlüğü önlemek amacıyla kullanılıyor. Bu, şahsımla ilgili değil, hizmetin ve kamu güvenliğinin gerekliliği” ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki Okullarda Deprem Sonrası Durum

Deprem sonrası İstanbul’daki okullarda yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, “Dört okulumuz deprem ve güvenlik riski nedeniyle boşaltıldı. Bu okullar arasında üçü tarihi yapılar olmak üzere toplam dört okul bulunuyor. Diğer okullarda herhangi bir sorun yok. Ayrıca, deprem nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar için okulları geçici barınma alanı olarak açtık, yaklaşık 100 bin kişiye hizmet verdik” şeklinde konuştu.

İlgiyle takip edilen çalışmalar kapsamında, psikolojik destek ve afet eğitimi de verildiğini belirten Tekin, “Yetişkinler için hazırladığımız afet bilgi eğitimine katılım ücretsiz olup, sınır koşulu kaldırıldı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.