Dolar 42,2081
Euro 48,8788
Altın 5.430,71
BİST 10.924,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 17°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 19°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 20°C

Kış lastiği uygulaması 15 Nisan’a kadar uzatıldı

Kış lastiği uygulaması 15 Nisan’a kadar uzatıldı. Güvenli ve yasal sürüş için kış lastiklerinizi zamanında değiştirmeyi unutmayın.

Kış lastiği uygulaması 15 Nisan’a kadar uzatıldı
4 Ekim 2025 08:56
24
A+
A-

Kış Lastiği Uygulaması 15 Nisan’a Uzatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, kış lastiği zorunluluğu bu yıl 15 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu karar, önceki yıllardaki uygulama takviminden önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Daha önce, bu zorunluluk 1 Aralık’ta başlayıp 1 Nisan’da sona eriyordu.

Yeni düzenlemeye göre, sürücülerin ve araç sahiplerinin kış lastiklerini kullanma zorunluluğu, kış aylarının uzaması ve trafik güvenliği açısından iki hafta daha erken başlamış oldu. Bu değişiklikle beraber, sürücülerin kış koşullarına uygun lastik kullanımı konusunda daha dikkatli olmaları bekleniyor.

Resmi açıklamalara göre, uygulama süresinin uzatılması, olası iklim koşullarındaki değişiklikler ve trafikte güvenliği artırmak amacıyla gerçekleştirildi. Bu kararın, olası hava koşullarına karşı hazırlıklı olma ve kazaların önüne geçme açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.