Dolar 45,2366
Euro 53,1098
Altın 6.788,87
BİST 14.495,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 10°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 15°C
Cum 18°C
Cts 20°C

AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir: Makası CHP’ye karşı açtık, tablonun değişimi sürüyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir: CHP’ye karşı makas açtık; değişim tablosu sürüyor, siyasi gelişmeleri anbean aktarıyoruz.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir: Makası CHP’ye karşı açtık, tablonun değişimi sürüyor
6 Mayıs 2026 15:38
4
A+
A-

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir Habertürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu

Habertürk televizyonunda soruları yanıtlayan Özdemir, Türkiye genelinde yaptırdıkları araştırmalara göre AK Parti’nin yükseliş trendinin sürdüğünü belirtti. Özdemir, “35,8’lik bir oranla şu anda makası Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı açmış durumdayız. CHP ise 30,7 seviyesinde. Bu trend böyle devam ediyor.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi etrafında yaşanan tartışmalara değinen Özdemir, son 7 yılda devasa bir borç yükünün altına girildiğini söyledi. Özdemir, “Faaliyet raporu açıklandı ama biz onu artık iflas raporu olarak adlandırıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 2019’da 25 milyar TL iken bugün 260 milyar gibi çok devasa bir boyuta ulaştı.” ifadelerini kullandı.

CHP’de siyasal çürüme kurumsallaştı açıklamasını yapan Özdemir, parti içi hiyerarşinin çöktüğünü ve karar alma süreçlerinin kişiselleştiğini belirtti. “Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi ortadan kalkmış durumda.” şeklinde eleştirilerini sürdürdü.

Beykoz tablosu ve ilçeler özelinde AK Parti lehine değişimlere dikkat çeken Özdemir, “Geçtiğimiz yıl başa baş olan tablo bugün AK Parti lehine 55’e 30’lar seviyesine ulaştı.” dedi. Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa’da da benzer eğilimlerin görüldüğünü söyledi.

Seçmen davranışını etkileyen faktörleri yorumlayan Özdemir, vatandaşların sahada ve sosyal medyada CHP’nin yerel yönetim tecrübesini sorguladığını ifade etti ve “Bu iş CHP beceremiyor, bu iş AK Parti’nin işi” şeklinde bir algının güçlendiğini belirtti. Ayrıca İstanbul’daki trafik sorunları ve hizmet aksaklıklarının seçmen tepkisini tetiklediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.