Dolar 48,7851
Euro 56,0629
Altın 6.892,25
BİST 13.509,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 25°C
Hafif Yağmurlu
Sivas
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kohat’taki saldırıda 15 ölü, 50’den fazla yaralı

Kohat’taki saldırıda 15 kişi öldü, 50’yi aşkın yaralı var. Gelişmeleri takip edin; güvenlik ve yardım çalışmaları sürüyor.

Kohat’taki saldırıda 15 ölü, 50’den fazla yaralı
18 Eylül 2026 13:24
4
A+
A-

Kohat’taki saldırı ve sondaki gelişmeler

Pakistan– Kohat Police Lines bölgesinde cuma günü kılınan cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi yaralandı. Olay, öğle saatlerinde eski giriş kapısına çarpan patlayıcı yüklü araçla başladı ve ardından caminin dış kısmında geniş bir krater oluştu. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi; yaralılar bölgedeki Bölge Merkez Hastanesi’ne (DHQ) kaldırıldı. Hastane yönetimi, yaralı akını nedeniyle olağanüstü hal ilan etti.

İkinci patlama ve çatışma– Emniyet Genel Müdürü Zülfikar Hamid’in Geo News’e verdiği bilgilere göre, araç kapıya çarptıktan sonra patlama gerçekleşti; olay yerinde silah sesleri de duyuldu. Hamid, saldırıyı bir intihar eylemi olarak tanımladı ve ilk patlamanın ardından güvenlik güçleriyle saldırganlar arasında çatışma çıktığını belirtti. Çatışma sürerken yerleşke içindeki Özel Şube binasında ikinci bir intihar patlaması daha yaşandı. Merkez Polis Ofisi, Emniyet Genel Müdürü’nün Kohat Bölge Polis Amiri’nden ayrıntılı rapor istediğini ve saldırganlarla ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.

“Şehitlerin kanı yerde kalmayacak”– Hamid, Hayber Pahtunhva polisinin terörizme karşı kararlı duruşunu vurgulayarak, bu tür saldırıların teşkilatın moralini bozamayacağını söyledi. “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak” ifadesiyle saldırganlar ve destek verenlerin bedelini ödeyeceğini belirtti.

Bilanço ve güvenlik– Bölge Merkez Hastanesi Başhekimi Tahir Ali Şah, 15 cenaze ve 50’den fazla yaralının getirildiğini doğruladı. Yaralılar arasında çok sayıda polis bulunuyor. Saldırının ardından Police Lines’a ek güvenlik önlemleri alınırken Kohat-Hangu yolu trafiğe kapatıldı. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Saldırıyı üstlenen bir örgüt şu ana kadar açıklıkla üstlenmedi.

Güvenlik tarihçesi– Afganistan sınırına yakın konumu nedeniyle Hayber Pahtunhva eyaleti, son yıllarda Pakistan’daki silahlı saldırıların merkez üssü konumunda. 2026 yılında eyalette çok sayıda ölümcül eylem gerçekleşti ve önceki aylarda başkent İslamabad’da, Bannu ve Tank’ta farklı saldırılar yaşandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.