Dolar 48,4773
Euro 56,4970
Altın 6.890,86
BİST 14.627,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Açık
Sivas
24°C
Açık
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Mezarın açılması ve olay günü iddia bugün gündemde

Mezarın açılması ve olay günü iddia bugün gündemde: gelişmeleri kritik özetleyen, güvenilir bilgilerle olayın seyrini anlatan güncel haber değerlendirmesi.

Mezarın açılması ve olay günü iddia bugün gündemde
9 Eylül 2026 21:08
2
A+
A-

MEZARI CUMA GÜNÜ AÇILACAK

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden başlatılan Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında yeni bir gelişme yaşanıyor. Kozinoğlu’nun mezarının açılması kararı uygulanacak ve feth-i kabir işlemi cuma günü gerçekleştirilecek. Bu işlemin, mezardan alınacak örnekler üzerinde inceleme yapılarak ölüm nedeninin yeniden değerlendirileceği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında Kozinoğlu’nun öldüğü dönemde cezaevinde görevi bulunan 11 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında 10 kişi bulunurken, bir kişinin firari olduğu öğrenildi.

OLAY GÜNÜNE DAİR İDDİALAR Ergenekon davası kapsamında tutuklu olan Kozinoğlu’nun, ifadesine yaklaşırken, tutukluluğunun sekizinci ayında 12 Kasım 2011’de yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Dosyadaki bilgilere göre olay günü Kozinoğlu duş aldıktan sonra koğuşunda fenalaştı. Yan koğuştaki kişiler acil yardım butonuna bastı; ancak kamera kayıtlarının incelenmesi süreçlerinde bazı uyarıların müdahale yerine radyonun sesinin açılarak engellendiği yönünde iddialar bulundu. Acil sağlık ekibinin ise yemekte olduğu belirtilerek ilk müdahalenin geciktiği iddia edildi.

İLK RAPORDA KALP HASTALIĞI DENİLMİŞTİ Kozinoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Harp Dairesi’nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olarak MİT’e geçmişti. Orta Asya, Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan’da görev yapan Kozinoğlu, MİT Dış Operasyonlar Dairesi Başkanlığı görevinde de bulundu. 2011’deki ölümünün ardından hazırlanan kesin ölüm raporunda doku örneklerinde kimyasal etkileşim veya zehir bulgusu bulunmadığı; ölümün kalp hastalığı nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti. Soruşturmanın yeniden açılması, ölüm nedeni konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

KAŞİF KOZİNOĞLU KİMDİR? Türkiye’nin istihbarat toplumunda önemli bir figür olarak öne çıkan Kozinoğlu, Özel Harp Dairesi’nde uzun süre çalıştıktan sonra 1995’te kendi isteğiyle emekli olup MİT’e katıldı. Orta Asya, Suriye, Bosna-Hersek ve Afganistan’da görevler üstlenen Kozinoğlu, MİT Dış Operasyonlar Dairesi Başkanlığı yapan isimler arasındaydı. Eylül 2010’da Baş Müşavir sıfatıyla Asya Bölgesi’ne atanan Kozinoğlu’nun 2011’deki ölümü sonrası hazırlanan kesin ölüm raporunda doku örneklerinde kimyasal etkileşim veya zehir bulgusu bulunmadığı belirtilmişti. Kamuoyunda zehirlenme ve müdahale eksikliği gibi iddialar ise yıllarca tartışıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.