Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sivas 24°C
Az Bulutlu
Sivas
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 28°C

İNTERNET MEDYASI

12 Şubat 2022 14:33 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2022 12:56
438
A+
A-

İki günlüğüne Ankara’da idim. Üyesi olduğum İnternet Medyası ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından düzenlenen zirvede gelecekte medya dünyasında yaşanacak gelişmeler, yaşanılacak sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.Sivas’ı www.sivassrt.com’un temsilcisi olarak ben temsil ettim. RTÜK Bşk. Vekili, Kültür Bakan Yardımcısı, İletişim Fakültelerinden akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı programlarda internet medyasının geleceği konuşuldu. 

İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa, Türkiye’nin 81 ilinde 600 internet haber sitesi ile habercilikte yeni bir dünyanın kapısını araladıklarını söyledi. Bir yıldır Türk İnternet Medyası’nın gelişmesi ve haklarına kavuşması için TİMBİR adıyla bir birlik kurmak için çok çaba harcadıklarını, bunu yaparken eğitimlere devam ettiklerini, kendilerini geliştirmek için bunun şart olduğunu ifade etti. “Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı Yerel İnternet Haberciliği” projesi ile 525 internet haber sitesine telif hakları, kişisel verilerin korunması, kültür haberciliği, etik değerler, somut olmayan kültürel miras, güvenli internet eğitimlerini verdiklerini bu eğitim sonunda katılımcılara belgelerini verdiklerini söyledi. Bu arada benim belgemide RTÜK Bşk. Vekili İbrahim Uslu verdi. Yakında Meclise getirilecek olan yeni internet yasası ile sektörün yasal zemine oturtulacağını kaydeden Dr. Basa,Federasyon olarak bu sürecin aktif taraflarından biri olacaklarını ifade etti. Zirvede otuz yıllık mesleki tecrübelerime dayanarak gelecekte yaşanılacak hem meslektaşlarımla ilgili hem de ulusal güvenliğimizle ilgili tehditleri kısaca gündeme getirip, çözüm önerilerinde bulundum. Sektörde uzun yıllar emek vermiş tecrübeli arkadaşlardan da çok kıymetli tavsiyeler sunuldu. 

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde her sektörde olduğu gibi medya sektörü de bu gelişmelerden nasibini aldı. Basılı gazeteler neredeyse okunmaz oldu, radyolar programlı yayın yapmaktan ziyade adeta birer müzik kutusu oldular, televizyon kanalları son günlerini yaşıyorlar. Ama insanoğlu bilgiye, habere her zaman açtır ve bu ihtiyacını mutlaka bir yerden hem de en hızlı olarak temin etmek zorundadır. Yeni medya ismiyle gündemimize oturan internet medyası bu konuda hızlı gelişme kat etmiştir. Hiç zahmete katlanmadan yeni medya heveslileri kurdukları ilkel internet haber sitelerine oradan buradan temin ettikleri haberleri masaüstü bilgisayar aracılığıyla takipçilerine sundular. Bedava olduğu için takipçilerin çoğu bu yeni gelişmeleri ilgiyle takip ettiler. Zamanla estetik kaygılar, haberin özgünlüğü, hızı, doğruluğu,güvenilirliği gibi kıstaslar devreye girince bu kıstaslara uyanlar öne çıkmaya ve daha çok tercih edilmeye başladı, mobilitenin yaygınlaşmasıyla birlikte sektör çığ gibi büyüdü. Şimdi sıra daha önce yasası çıkmadan ortaya çıkan radyo ve televizyon yayıncılığında yaşanan kargaşaya benzer bir kargaşanın daha fazla yaşanmaması için bu konuda yasa yapmaya geldi. İnternet Medyasını Düzenleme Yasası çıkacakinşallah, bu yasa çıkarılırken temelinde bizimde harcımız olmalı, bu nedenle Ankara’da idik. Oluşturulan komisyonlarla yapılacak çalışmalar sektöre güç ve kalite getirecektir.

12.02.2022

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
31 Temmuz 2023 10:47
13 Haziran 2022 22:04
22 Ocak 2022 18:49
19 Kasım 2023 18:00
23 Kasım 2022 09:02
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.